Röplabda

2019.03.05. 12:19

Tovább dagad a MEVZA-botrány

Egyelőre még a csapatok részvétele is kérdéses a hétvégére tervezett csehországi rendezvényen – írta kedden a Facebook-oldalán közzétett közleményében a Swietelsky-Békéscsabai RSE.

G. P.

– A Közép-európai Liga, a MEVZA (Middle European Volleyball Zonal Association) bécsi központja mindennemű jogszerűséget nélkülöző módon elvette Békéscsabától a sorozat idei négyesdöntőjének rendezési jogát, annak ellenére, hogy határidőre egyetlen érvényes pályázatot csak címvédő klubunk adott be. A történteket követően a Békéscsabai RSE jogi útra terelte az ügyet, több fórumon is hangot adva a méltánytalanságnak – olvasható a közleményben.

– Azóta sem csitulnak az indulatok, amelyek most újabb hullámot vetettek a szervezőktől kapott előzetes információk miatt, mindezek nem egyeznek semminemű nemzetközi normákkal, emiatt a horvát és szlovén csapat ultimátumot adott a cseh szervezőknek, hogy azonnali hatállyal tisztázzák a helyzetet. A résztvevő csapatok vezetői szerint, a szervezés jelenlegi szintje egy középkategóriás utánpótlás torna nívóját üti meg. Nem tisztázott a menetrend, alapvető problémák vannak az edzés időpontokkal, illetve a szállás és étkezés vonatkozásában is, amelyek nem felelnek meg a minimális követelményeknek, nemhogy a CEV (Európai Röplabda Szövetség) előírásainak. A BRSE vezetése továbbra is méltatlannak tartja az eljárást, ilyen előzmények után borítékolhatók voltak a kritikán aluli viszonyok. A házigazdákon kívüli résztvevők folyamatosan egyeztetnek egymással, abszolút reális jelenleg annak az esélye, hogy a csapatok nem utaznak el Csehországba – derült ki a BRSE közleményéből.

A négyes döntő résztvevői a házigazda Olomouc, a szlovén Nova KBM Branik Maribor, a horvát Mladost Zagreb és a Swietelsky-Békéscsabai RSE.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában