Szilveszteri futás

2019.01.02. 15:56

Karitatív céllal futottak Kondoroson

Az év utolsó napján karitatív céllal futottak Kondoroson. A helyi női kézilabdázók immár 15. éve szerveznek futógálát, a jelképes nevezési díjból, valamint a felajánlásokból befolyó összeget pedig rendre átadják egy rászoruló számára.

V. L.

Az eseményt igyekeznek tartalommal is megtölteni, hiszen a rendezvény komoly népszerűségnek örvend a kondorosiak körében. December 31-én például minden korábbinál több résztvevő, 481 sportember gyűlt össze a sportcsarnokban, ahol a nevezési procedúra alatt Kalmár-Opauszki Anita aerobikosai tartottak bemutatót, azt követően pedig közös zenés bemelegítést. Ribárszki Péter polgármester köszöntőjét még a teremben hallgatta mezőny, röviddel később pedig már a 2000 méteres távot teljesítette, amelyet sétálva, kerékpárral vagy babakocsival is meg lehetett tenni.

A célban forralt borral, teával és pogácsával várták a futókat. Az eredmények kihirdetése után Kaliczka László klubelnök és Ribárszki Péter adta át Márkus Erikának és családjának a rekordnak számító 810 410 forint bevételt.

Erika huzamosabb ideje gyógykezelés alatt áll, emiatt nem tud munkát vállalni, így a párjának egyedül kell előteremtenie négytagú család megélhetését, ehhez jön jól a kézilabdások által felajánlott összeg.

A sport szerelmesei az óév utolsó napján Mezőberényben is egy hangulatos futógálán kocoghattak egy jót a friss levegőn. A Berényi Futókör szervezésében mozgás, jó társaság, tea és pezsgő, valamint remek hangulatú tombolasorsolás várta a lelkes résztvevőket. A kellemesen enyhe téli reggelen, 10 órakor rajtolt el félszáz futó a mezőberényi Piknik Parkból. Az indulók választhattak az 1800 m-es, illetve a 3500 m-es szilveszteri távok között, az apróságok pedig a 100 méteres gyermek távot teljesíthettek, de volt közöttük, aki nem elégedett meg ezzel, és a felnőttekkel is elindult. A célban mindenki kapott egy emléklapot és egy tombolajegyet is.

A Mezőkovácsházi Atlétikai Szabadidő Klub és a Kalocsa Róza Művelődési Központ szervezésében, idén is megrendezték a szilveszteri futást. A futók két táv közül választhattak, a rövidebb 4, a hosszabb a 6 kilométeres volt. A távokat összesen tizenhatan teljesítette. A futás végén a résztvevők pezsgővel koccintottak, boldog újévet kívánva egymásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában