kézilabda

2018.12.10. 10:11

Őszi bajnok az Orosháza

Legyőzte az Orosházi FKSE-Linamar az algyői csapatot.

G. P.

Orosházi FKSE-Linamar–ContiTech FKSE-Algyő 26–23 (15–13)

Kézilabda NB I. B-s férfi bajnoki mérkőzés. Orosháza, 350 néző. V.: Sándor L., Szikszay. Orosháza: Herjeczki – Pásztor M., Ferenczi 6, Mihály, Zubai, Döme 2, Németh L. 3. Cs.: Szabó L. (kapus), Karap 2, Mátó, Lele 5, Zalai, Balázs 8. Edző: Bakó Botond. Az Algyő legjobb dobója: Sunajko 7 (2). Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 2/2.

A találkozó előtt köszöntötték az orosházi kapuvédőt, Herjeczki Balázst, aki 300. alkalommal öltötte magára a zöld-sárga klub mezét.

A mérkőzés elején a vendégeknek jött ki jobban a lépés (10. p.: 3–6). Az Orosháza sok hibával támadott, de kapkodó játék, eladott labdák jellemezték a találkozó első negyedóráját. Az Algyő jól használta ki a hazaiak megingásait, ám a játékrész második felében erősített az OFKSE, Lele Ákos találatával megszerezte előnyt szerzett (17. p.: 8–7), amit hullámzó játékkal ugyan, de még növelni is tudott a félidő végére.

Szünet után a gólerős Balázs Botond vezényletével fokozatosan négygólosra hízott a hazai előny (38. p: 19–15). Aztán az algyői Valaczkai 2 plusz 2 perces kiállításával hosszabb időre emberelőnybe került az Orosháza, ami azonban mintha inkább Bakó Botond legényeit zavarta volna meg jobban, a vendégek pedig zárkózni kezdtek (45. p.: 21–19). Az utolsó öt percben kétszer is egy gólra feljött az Algyő, de a hazaiaknak helyén volt a szívük és az utolsó percben Balázs bombájával bebiztosították a győzelmet.

Az őszi szezon után az Orosháza 20 ponttal vezeti a tabellát a Békés (16), a PLER (15) és az Algyő (14) előtt.

Bakó Botond: – Nagy volt a tét, hullámzó volt a játékunk, feszültek voltunk, de volt tartásunk, megérdemli a csapat a dicséretet. Külön köszönöm a szurkolók egész éves buzdítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában