vízilabda

2018.12.08. 20:53

A harmadik negyed teljesen elszállt, és ez a pontjaiba került a Békéscsabának

Hiába javult fel a csapat, ez kevésnek bizonyult a Szentendre ellen.

Gajdács Pál

Swietelsky-Békéscsaba— Dunakanyar Waterpolo, Szentendre 12–15 (4–4, 4–4, 0–4, 4–3)

Vízilabda OB I. B-s bajnoki mérkőzés, Békéscsaba, 100 néző. V.: Berki, Vörös. Békéscsaba: Ormai — Sóvári 3 (1), Páll 2, Mucsi, dr. Szilágyi, Ajtai 3, Németh D. 4. Cs.: Tóth F., Gyebnár, Mikházi, Borsos, Vidovenyecz, Gellény. Edző: dr. Szilágyi Kristóf, Fodor Ádám. A Dunakanyar dobói: Ercse, Szabó P 3-3, Szávai, Tusa, Radócz, Fleckenstein 2-2, Buzás 1.

Gól emberelőnyből: 6/3, ill. 7/2. Büntetők: 1/1, ill. 0/0. Kiállítás cserével: Somogyi. Az eredmény alakulása: 2–0, 3–3, 5–4, 6–6, 8–7, 8–13.

A kezdet a házigazdáknak sikerült jobban, Sóvári Gergely és Németh Dániel kétszer is bevette a kaput az első két percben, amire addig nem is érkezett válasz. Igaz, a vendégek a játékrész vége felé utolérték a csabaiakat, de a félidőig azért mindig a házigazdáknál volt az előny. Nagy volt az iram, harcos volt a Békéscsaba, nem ismertek elveszett labdát, a lehetőségeket jó százalékban használták ki. Eddig. A 3. negyedet azonban alaposan elszúrták: fogyóban volt az erő, gyengült a védekezés, és visszaütött az is, hogy a kispadon jószerivel csak tizenéves fiatalok ültek, akik most nem tudták igazán pótolni az éppen egy-egy percig a kispadon pihenő felnőtteket.

A túloldalon viszont a kapufákról befelé pattant a labda, máskor pedig a sarkokat ügyesen lepókhálózták. Ekkor már Ormai Zoltán kapuson is kiütközött a betegség (még délelőtt is az ágyat nyomta), és három perc alatt négygólos előnyre tettek szert a rutinosabb, három-négy éve együtt játszó Duna-partiak. Ebben a periódusban nem tudott higgadt maradni a Békéscsaba, nem dolgozták ki igazán a helyzeteket, hamar szerettek volna gólokat lőni a felzárkózáshoz, de rendre rossz döntéseket hoztak. A védelem hátul pedig nem úgy működött, ahogy elvárható lett volna, a vendégek kulcsembereit nem tudták semlegesíteni. A 4. negyedben ismét négy gólt a Csaba, ám utolérni már nem tudták ellenfelüket.

Dr. Szilágyi Kristóf: – A vadnyugati western filmeket idéző pisztolypárbajban a harmadik negyedben elfogyott a töltényünk. Az összeszokottabb vendégek kihasználták ennek az időszaknak háromperces rövidzárlatát, amit a nagy erőket mozgósító csapatunk a végjátékban már nem tudott kompenzálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában