Közép-európai Liga

2018.11.21. 21:35

Három szettben kapott ki a BRSE

Kikapott a BRSE a Calcit Volley Kamnik ellen.

P. G.

Calcit Volley Kamnik (szlovén)–Swietelsky-Békéscsabai RSE 3:0 (18, 21, 16)

Röplabda Közép-európai Liga női mérkőzés, Kamnik. V.: Sandl, Ksenija Jurkovic (horvátok).Kamnik: Kotnik (5), Marusic S. (2), Mihalinec (8), Kostic (12) , Charuk (12), Kaker (9). Csere: Janezic (liberó) , Zorman, Valencic (4), Marusic P. (2). Edző: Gregor Rozman. Békéscsaba: Fábián , Glemboczki (8), Szedmák (8), Mlinar (10), Bodovics (7), Pekárik (2) Csere: Szpin (libero), Molcsányi, Bodnár (5), Sebestyén (1). Edző: Leiszt Máté.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 4:5, 8:8, 19:12, 23:17. 2. szett: 4:4, 9:5, 14:12, 17:16, 22:18, 24:21. 3. szett: 2:3, 8:8, 13:8, 21:11, 24:15.

A békéscsabai szakmai stáb és a menedzsment bátor húzásra szánta el magát, Szlovéniában ezúttal többségében a magyar fiatalok kaptak lehetőséget. Ennek értelmében „megbontották” a keretet, Szofija Medics, Kszenija Ivanovics, Nikoleta Perovics és Tálas Zsuzsanna Békéscsabán készül a jövő héten esedékes ukrajnai CEV-kupa mérkőzésre Kormos Mihály szakmai igazgató és Karolj Ferenc erőnléti edző irányításával. Az együttes másik része Leiszt Máté edző vezetésével nézett farkasszemet szlovén riválisával.

Archív felvétel. Fotó: Imre György

Az első szettben jó ideig tartotta magát a Békéscsaba, a szlovénok a játékrész derekán kezdtek fokozatosan ellépni. A magyar csapat nem adta fel, módszeres munkával elkezdte ledolgozni hátrányát, de a lényegesen rutinosabb hazai gárda belehúzott és megnyerte az első játékot.

Nem játszott alárendelt szerepet a 2. játszmában sem a Békéscsaba, bár a Kamnik irányította a játékot, s a legtöbb mutatóban jobb is volt, de Bodovicsék így is négy-öt pont távolságból követték vendéglátóikat, sőt egy ízben egyre meg is közelítették a hazaiakat. A hajrá itt is a Kamniké lett, és ezzel már 2:0-ra vezettek.

A 3. játékban a csabai fiatalok igyekeztek lépést tartani a Kamnikkal, ám ellenfelük rátaposott a gázra és 10 pontos előnyre tett szert. Ez már tényleg nagy hátrány volt a BRSE-nek, amely ugyan még szerzett néhány szép pontot, de nem tudta megnehezíteni a Kamnik dolgát.

Leiszt Máté: – Túl sok hibával játszottunk, minden szettben beragadtunk 1-1 állásba, ami megpecsételte sorsunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában