Cselgáncs

2018.11.27. 16:22

Tizenöt évesen brillírozott a felnőttek között

Az idén Siklós adott otthont a III. osztályú felnőtt országos bajnokságnak, ahol a békéscsabai Hato Judo és MMA SE is indított versenyzőket.

G. P.

A mindössze 15 esztendős Szegedi Evelin még csak első éves ifista, de az 52 kg-ban gyönyörű ippon győzelmeivel az egész mezőnyt meglepve. Az aranyért való küzdelemben is nagyon keményen odaállt, de ellenfele rutinosabbnak bizonyult, így Evelinnek az ezüstérem jutott.

A 100 kg-os súlycsoportban Halmágyi Antal edző csak 91,8 kg-al mérlegelt, ennek ellenére nagyon jól kezdett, két mérkőzést is ipponnal nyert, így a döntőbe jutásért küzdhetett, ahol egy indítást követően ellenfelével együtt a hátán a fejére esett, amit önveszélyes technikának minősítettek, így leléptetéssel veszített. A csabai judós nyaka megsérült, ezért a bronzéremért nem is tudott már csatába szállni, az 5. helyen zárt.

A 73 kg-os súlycsoportban (28 induló) a másodéves ifista, Molnár Szabolcs az első meccsét 30 másodperc letudta, majd a következőn beleragadt egy leszorításba, így helyezetlenül zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában