vívás

2018.11.29. 19:50

Példaképek lettek a békéscsabai vívók

Ünnepélyes külsőségek között a Gyulai úti teremben rendezték meg csütörtökön a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia évértékelőjét, melyen a város vezetői és a vívók mellett dr. Tamás Henriette, a Magyar Vívó Szövetség főtitkára is megjelent.

G. P.

Először dr. Keszthelyi Péter, az Alföld Vívó Akadémia köszöntötte a vendégeket, aki szerint büszkeség, az AVA versenyzői tevőlegesen is kiveszik a részüket a magyar vívás eredményeiből. Köszönetet mondott a Magyar Vívó Szövetségnek és az önkormányzatnak is az erkölcsi és anyagi támogatásért.

– Bízom benne, hogy a Galli Zsolt vezette szakmai stáb folytatja ezt a sikeres munkát – mondta a klub elnöke.

Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármester hangsúlyozta, hogy Békéscsabán van mire büszkének lenni, hiszen az egyéni és csapatsportokban is sikeresek a békéscsabaiak, az egyik zászlóshajónak az AVA számít.

Fotó: Lehoczky Péter

– Amikor a költségvetés kerül szóba, azért küzdünk, hogy minél több forrás jusson az utánpótlás nevelésre és az infrastruktúra fejlesztése. Az elmúlt öt évben a sport városi támogatásának mértéke megugrott, lehetőséget adva a sportolóknak – jegyezte meg az alpolgármester.

– Megemeljük a kalapunkat, a vívósisakunkat az AVA előtt – mindezt már dr. Tamás Henriette, a Magyar Vívó Szövetség főtitkára mondta, aki a keleti országrész legsikeresebb klubjának nevezte az Alföld Vívó Akadémiát, amely az egyesületi pontversenyben rendre ott szerepel a legjobb tíz között – méltatta a csabaiakat dr. Tamás Henriette.

Tóth Hajnalka, Fekete Gábor, Tóth Antal, Diós Lida, Kálmán Petra, Bohus Anett, Bohus Sára, Bartóki Balázs, Légrádi Dóra és Bohus Réka. Ők azok, akik a korábbi években szállították a nagy eredményeket Békéscsabának. A szintén sikeres utódokat, a 2018-as év legeredményesebb vívóit szólította ki ezután Szigeti Csaba moderátor, így a klubhűség mintaképének számító Szabó Bohus Rékát, aki manapság pedig a felnőtt nemzeti csapat tagja.

Dékány Kingát, az AVA első felnőtt országos bajnoki aranyérmesét, ifjúsági olimpikont, Szarvas Zsolt kerekesszékes Európa-bajnoki bronzérmes vívót, Petri Renátát kétszeres kadet világbajnoki bronzérmes versenyzőt, a válogatott Kazár Dórát és a kadet Eb-5. Keszthelyi Zsombort, illetve Galli Zsolt, valamint Hajtman János edzőt.

Fotó: Lehoczky Péter

Biró Csaba sportbizottsági elnök példaképnek nevezte a válogatott vívókat azon gyerekek előtt, akik ma az utánpótlást jelentik Békéscsabán.

– Mindenkiből nem lehet olimpiai bajnok, de ha a gyerekekkel sikerül megszerettetni a sportot, akkor elértük célunkat. Álljatok helyt és segítsétek a következő generációt! Nekünk az a kötelességünk, hogy amiben lehet, segítsünk nektek.

Végül Galli Zsolt vezetőedző vetítéssel egybekötött szakmai értékelését hallgathattuk meg, aki az eredmények felsorolása mellett visszatekintett az ifjúsági olimpiára, ahol a vívócsapat vezetőjeként is képviselte Magyarországot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában