Kézilabda

2018.09.12. 10:44

Magas hőfokon játszott az ONKC

Az orosházi női kézilabdacsapatnak nem okozott gondot a továbbjutás a Magyar Kupában, miután a keddi találkozón magabiztos játékkal nyert, a tavaly még a bajnokságban is konkurensnek számító Hódmezővásárhely otthonában.

G. P.

Hódmezővásárhelyi LKC–OXXO Energy Orosházi NKC 23–40 (11–18)

Magyar Kupa női mérkőzés. Hódmezővásárhely, 200 néző. V.: Bujdosó, Horváth V. Orosháza: Nagy É. – Berta 2, Tóth S. 5, Dancsó 3 (3), Kamuti 10, Hatala 2, Bíró 5. Csere: Molnár, Késmárki (kapusok), Vörös 5, Nikula 1, Révész 2, Antal 3, Nemes 1, Bajkán 1, Román 5, Horváth N. Edző: Papp László. A Hódmezővásárhely legjobb góldobója: Nagy E. 10.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3.

Repülőrajtot vettek az orosháziak, a 14. percben már 9–2-re vezettek. A folytatásban is megmaradt a sebességkülönbség a két fél között, már 9 találattal is jártak előrébb a látogatók (14–5). A csongrádi együttes csak a félidő végjátékában tudott közelebb kerülni, amikor felpuhult valamelyest a vendégek védekezése.

Szünet után az Orosházán is megfordult Nagy Emese tartotta a lelket a házigazdákban, azonban így is folyamatosan nőtt a távolság a két fél között (39. p.: 25–14). Papp László bátran bevetett a fiatal játékosait, akik tovább növelték az előnyt, és végül felettébb magabiztos győzelemmel juttatták tovább csapatukat.

Papp László: – Örülök annak, hogy hatvan percen keresztül folyamatosan „magas hőfokon” tudtunk játszani.

A másik megyei érdekeltségű mérkőzésen: Gyomaendrődi NKSE–Kecskeméti NKSE 16–44 (11–22).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában