fekvenyomás

2018.08.10. 17:44

Szabó Lili és Balog Nátán Európa-bajnok

A franciaországi Mérignacban rendezik a RAW (nyomóruha nélküli) fekvenyomó-Európa-bajnokságot. Pénteken a vésztői Marvel Team SE két fiatal emelője mutatkozott be a viadalon.

V. L.

Az ifjúsági nőknél Szabó Lili 72 kg-ban első kísérletre 70 kg-ot kért, amit biztosan teljesített. A folytatásban a 75 kg már kifogott a vésztői sportolón, aki azonban korábbi, 70 kg-os teljesítményével is biztosan nyerte az Európa-bajnoki címet.

Az ifjúsági fiúknál a Marvel Team SE korosztályos világbajnok versenyzője Balog Nátán 66 kg-ban szerepelt. Elsőre a 145,5 kg-ot kinyomta, ami új korosztályos Európa-csúcs. A folytatásban az új világrekordot jelentő 155 kg-ra ment a vésztői emelő, ám ezt a súlyt nem tudta kinyomni, de így is megszerezte a súlycsoport aranyérmét.

Berke Lóránd vezetőedző tanítványai eddig kiválóan teljesítenek az Eb-n, hiszen az eddig szerepelt mindhárom vésztői sportoló Európa-bajnoki címet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában