judo

2018.08.29. 13:39

Minden éremből egy a Tenkes Kupán

Siklóson rendezték meg a Tenkes Kupát, ami az ifjúságiaknak egyben válogató verseny is volt.

G. P.

A békéscsabai Hato Judo SE-t Molnár Szabolcs képviselte a 73 kg-os súlycsoportban. Szabolcs az utóbbi időben nagyot fejlődött technikailag, amit meg is mutatott, hiszen nagyon kemény, harcos győzelmekkel jutott el a döntőig, ahol több hibát is vétve kikapott, így az ezüstéremnek örülhetett.

A felnőttek között Szász Klára (63 kg) és Szlávik Gergő (66 kg) junior korú versenyző indult. Gergő az utóbbi időben derékfájással küszködött, így a felkészülése nem sikerült túl jól, ráadásul a saját 60 kg-os súlycsoportjánál feljebb próbált vitézkedni. Kemény küzdelmekben végül a dobogó harmadik fokára küzdötte fel magát.

Szász Klára viszont nem hibázott és megnyerte a versenyt. Úgy küzdötte végig a 10-20 másodperces párharcokat, ahogy eddig még sosem és ez nagyon jó előjel a szeptemberi U23-as országos bajnokság előtt.

– Elismerésem a versenyzőknek, sikereiket a nyáron elvégzett heti öt edzés és két edzőtábor alapozta meg – mondta a felkészítő edző, Tóth Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában