vb-döntő

2018.07.14. 06:40

A szomszédoknak szurkolnak megyénk sportolói

A finiséhez közeledő világbajnokság élénken foglalkoztatja a Békés megyei fociszeretőket, valamint más sportágak képviselőit is.

Gajdács Pál

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Röplabdázónál, atlétánál és egy volt labdarúgónál érdeklődtünk, vajon ők mire számítanak a vasárnapi Horvátország–Franciaország döntőn. Szpin Renáta, a Linamar-Békéscsabai RSE válogatott liberója teljesen „képben” van a világbajnokságot illetően.

– Horvátországnak szurkolok a döntőben. Korábban a braziloknak is drukkoltam, de ők sajnos korábban kiestek – mondta az ötszörös magyar bajnok röplabdázó. – Nagy dolog, hogy kis országként eljutottak idáig, de szerintem nem fognak megállni, hanem a döntőben is győzni fognak. Az elődöntőben aratott siker ad számukra még egy löketet. Csapatukból Luka Modrić az, akinek a teljesítménye figyelemre méltó. Mélyről indult, s ma nem lehet meg nélküle a Real és a horvát válogatott.

Szpin Renáta elárulta, hogy amikor mód volt rá, a párjával, Szélpál Norberttel, a Békéscsaba 1912 Előre NB II.-es csapatának játékosával együtt követték a mérkőzéseket.

Márton Anita előrebocsátotta, nem számít nagy focirajongónak, a mérkőzéseket sem nagyon figyelte, egyébként sem néz tévét, de azért eljutnak hozzá a hírek.

Márton Anita szimpatizál a horvátokkal. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– A fiú edzőtársaim körében folyamatosan téma a világbajnokság, így azt is tudom, hogy a horvát és a francia válogatott vívja egymással a döntőt – mondta a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club világbajnok, olimpiai bronzérmes súlylökője. – Interneten „belebotlok” az összefoglalókba, láttam szép gólokat. Nem kizárt, hogy belekukkantok a meccsbe. Annak örülök, hogy a horvátok ott vannak a fináléban, mert bebizonyították, hogy nem csak egy nagyhatalom képes eljutni idáig.

Szenti Zoltán, a Békéscsabai Előre labdarúgócsapatának Magyar Kupa-győztes védője a németeknek, az argentinoknak és a braziloknak szurkolt, de ők ugye már régen kiestek.

– A horvátoknak szorítok, amely egy jó sebességű válogatott, jó néhány világsztárral – mondta Szenti. – A franciák az esélyesebbek, de nem lesz könnyű dolguk, mert Modrić­ék fizikálisan és mentálisan is nagyon erősek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában