Motoros akrobatika

2018.06.29. 10:27

Podani Milán így is nagyot javított

A Hungaroringen rendezték meg a napokban a street freestyle Európa-bajnokság magyarországi fordulóját.

A mogyoródi eseményen a hazai versenyzők mellett több nemzet legjobb motorosai képviselték hazájukat. Az első nap ünnepélyes megnyitóján a szarvasi Podani Milánt érte az a megtiszteltetés, hogy a V4 egyik zászlaját motoros felvonuláson vihette.

A megnyitót szabadedzés követte. A második napnak már tétje volt a kvalifikáció jegyében. Itt a szarvasi motoros az öt kötelező mellett az úgynevezett best trick gyakorlatával 18 versenyző közül a második helyen zárt. Másnap következett a mindent eldöntő szabadon választott 5 perces program, melyben fordított sorrendben indulnak a versenyzők, így Milán az utolsó előttiként várta a mindent eldöntő rajtot.

A tizenötödik versenyzőnél viszont az időjárás keményen közbeszólt, egy kisebb felhőszakadás, szélvihar miatt leállították a versenyt. Hosszú tanácskozás következett a folytatásról, miközben a pályát próbálták helyreállítani. Körülbelül másfél órás közjáték után következett Milán az 5 perces programjával, amiben inkább a biztonságra törekedett, nem kockáztatott meg egy esetleges esést. Ezzel viszont lehetséges pontokat vesztet, és visszacsúszott a 6. helyre. Igaz Podani Milán ezzel az eredménnyel is elégedett lehetett.

A tavalyi 10. helyezése után saját eredményén a nemzetközi mezőnyben négy helyet javított, a magyar versenyzők közül pedig csak a mentora, Herceg Balázs „Mókus” előzte meg. A következő állomást a magyar bajnokság utolsó fordulója jelenti, ősszel pedig a kölni Európa-bajnoki forduló következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában