videóval és galériával

2018.06.02. 08:31

Végéhez közeledik a szupermaraton: megérkeztek az első befutók

A befutók Békéscsaba főterére érkeznek.

E.-K. Zs., V. L.

Több mint 1500 nevező, két nap és kétszer 100 kilométer és ezernyi élmény – egészen röviden ezt jelenti a 21. Békéscsaba – Arad – Békéscsaba Szupermaraton. Legalábbis három, amatőr kerékpáros résztvevő, Ramasz Éva, Bencsik Ádám és Erdei-Kovács Zsolt számára. A mezőny mozgolódik, készülődnek a futók, görkorisok és kerékpárosok.

– Ez nem verseny, sokkal inkább egy jó kis túra, nagy kaland – mondogatjuk egymásnak megerősítésként, hozzátéve: csak végig kell menni.

Rajt 9 órakor, indulás a Csabagyöngye elől. Csak vízibiciklizni ne kelljen...

Balla László és Balla Lászlóné úgynevezett bringó hintóval vágnak neki a 200 kilométeres távnak. Mint a jókedvű úriember a közlekedési eszköz miértjére vonatkozó kérdésre elmondta: ezt találta a munkahelyének udvarán. Kipofozta a gépet és bízik benne, hogy végig megfelelő állapotban lesz.

Félreértés ne essék, most első alkalommal fognak bele ebbe a nem mindennapi vállalkozásba. Csak még egy kérdés: mi lett volna, ha talicskát talál az udvaron?!

Pontban kilenc órakor dr. Ferenczi Attila városi tanácsnok, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club elnöke és Tóth Sándor versenyigazgató a startpisztollyal indította útjára a több mint ezernégyszáz kerékpárost. Tíz perccel később elindultak az egyéni futók és váltók tagjai dr. Ferenczi Attila és Koppné dr. Hajdú Anikó, az atlétikai klub névadó szponzorának képviselője rajtjelére.

A bringásoknál a mezőnyben ott láttuk a 87 éves félkarú debreceni nyugdíjas postást, a Hajós Alfréd díjas Novák Ferencet is, aki eddig valamennyi szupermaratonon rajthoz állt. A sportember elmondta, mindig örömmel jön Békéscsabára, évente több mint 15 ezer kilométert teker.

Bencsik Ádám fotóriporter kolléga nem tud kibújni a bőréből. Hála Istennek, hiszen így garantált a legjobb pillanatok megörökítése.

Bízom benne, hogy a velocipéddel közlekedő versenyzőt is sikerült lekapnia. Pusztaottlaka után járunk, az idő remek, az út megfelelő, a hangulat kiváló, a szervezés, a rendezvény biztosítása szuper.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában