szupermaraton

2018.06.04. 11:25

Edzett gyermekváltójuk remekül teljesítette a maratont

Mezőkovácsházi maratonisták. Gyerekek. Ott voltak, s ahogy a maraton is szuper volt, így ők is, mindannyian.

Három évvel ezelőtt indult útjára és vált egyedülivé Békés megyében, a mezőkovácsházi szülői közösség kezdeményezésére a mezőkovácsházi gyermekek maratoni futása.

A Békéscsaba – Arad – Békéscsaba Szupermaraton két napján idén is megmérette magát a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola sportot kedvelő mintegy hatvan kisgyermeke. Óvodások, szerető szüleik és segítőik vágtak neki váltóban, a szupermaratonnak.

Lapunknak elárulták, hónapok óta készültek, számos tapasztalt sportember és edző, szülő és segítő örömmel vállalta fel hétről hétre a gyermekek felkészítését. A rajt reggelén Varga Gusztáv polgármester, Béni Attila járási hivatalvezető (maguk is sportemberek) és Lipták János BSI futónagykövet látta el jó tanácsokkal az indulókat.

Mezőkovácsháza gyermek futócsapata a szupermaraton első napját példaértékű teljesítménnyel és kitartással, szintidőn belül, sikeresen teljesítette, s futott be szombat este Arad főterére. A 2. nap végén a gyermekváltó Nyerőművek csapata, a limitidőn belüli kimagasló eredménnyel teljesítette a szupermaratont.

Hatvan gyermek, egy csapat – szerető szülők és segítők Békés megye egyetlen gyermekváltó csapataként valósította meg a nagy álmot immáron a Csanád Vezér Általános Iskola történelmében harmadszorra.

A befutót Varga Gusztáv polgármester és az olimpikon és világbajnok súlylökő Márton Anita fogadta.

Havancsák Piroska igazgató elmondta, példás összefogás volt e nagy és remek teljesítmény mögött, a szervezői feladatokat Magyar Valéria; Barecz Magdolna a szülői közösség részéről és Köröminé Fabula Kornélia az iskola egyik kiváló-, sportot és a gyermekközösségi életet összefogó pedagógusa látták el.

Korábbi cikkeink a témában:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában