torna

2018.06.12. 19:50

Az önkormányzat és a magyar szövetség is a tornászok mellett áll

Jó esély van arra, hogy Tokióban csapat induljon a magyar női tornászoknál. A kedden Békéscsabára látogató dr. Magyar Zoltán szerint van arra esély, hogy ebben az együttesben békéscsabai versenyző is szerephez jusson. A Magyar Torna Szövetség elnöke szerint fontos, hogy minél több gyerekkel teljen meg a békéscsabai Rácz Lukács Tornacsarnok.

G.P.

Rendkívüli alkalomra telt meg kedden a Torna Club Békéscsaba Rácz Lukács Tornacsarnoka, ahol városvezetők és dr. Magyar Zoltánt, a Magyar Torna Szövetség elnökét látták vendégül a klub elöljárói. Fóri Márta, a TC Békéscsaba év elején visszatérő elnöke köszöntötte Kiss Tibort, Békéscsaba alpolgármesterét, Bíró Csaba szakbizottsági elnököt, dr. Fábián Ágnes és dr. Ferenczi Attila tanácsnokot, illetve Szigeti Csaba városi sportcsoportvezetőt, valamint Havasi Csabát, a Linamar Zrt. vezérigazgatóját. A klub vezetője emlékeztetett, nem álltak messze a csődtől, az év elején 5 millió forintos rendkívüli támogatást kaptak a várostól, és 1 milliót a hazai szövetségtől, de segítettek a régi támogatók is.

Fotó: Imre György

– Az elmúlt időszakban javultak a strukturális feltételeink is, a szövetség és az önkormányzat segítségével megújultak az öltözők, a kiszolgáló helyiségek, fűtéskorszerűsítésre került sor és kifesthettük a termünket is – mondta Fóri Márta, aki szerint rendkívül küzdelmes időszak vár a klubra. – Nem csak nagyot kell álmodnunk, azokat valóra is kell váltanunk. A csabai torna több évtized alatt nemzetközi szintű versenyzők sokaságát nevelte ki, általuk magasra lett téve a mérce. A szövetség és az önkormányzat a támogatásokat eredményekhez köti. Sajnos azonban ez jelen helyzetünkben egyáltalán nem kedvez. Elveszítettük legsikeresebb tornászainkat és évekig nem számíthatunk komoly nemzetközi sikerre, ami létünket alapvetően befolyásolja majd. Talán megérdemli a TC Békéscsaba, hogy mert évtizedeken keresztül hátán vitte a magyar női tornát, esélyt kapjon a talpra állásra.

Kiss Tibor alpolgármester megjegyezte, hogy jó a csabai tornaműhelybe eljönni. Örömét fejezte ki, hogy kisimult a város és a klub kapcsolata.

– Jó ügyvezető, jó edzők, tehetséges sportolók vannak Békéscsabán. Ki kell nyitni az ajtókat a klubnál, meg kell ragadni a gyerekeket és a szülőket is, hogy minél nagyobb számban jöjjenek a klubhoz. Biztos vagyok benne, hogy az új vezetés megoldja ezeket a kihívásokat! – jelentette ki az alpolgármester.

Dr. Magyar Zoltán a bácskai fekete földhöz hasonlította a békéscsabai tornászműhelyt.

– Bármit is vetünk ide, kivirágzik – mondta az elnök. Örült, hogy Fóri Márta személyében egy megszállott dolgozik a megújításért. – Fontos, hogy egyre több gyerek legyen itt és öröm legyen ide járni. A szövetség logikusan, de minden támogatást meg fog adni, hogy kilökjük a szekeret.

Valami tehát elindult Békéscsabán. Gyors eredményekkel nem kecsegtetnek senkit, de sziszifuszi munkával ismét kiemelkedhet a női torna egykori élklubja.

Taps a kicsiknek és a felnőtteknek

A program zárásaként Mitykó Bianka Szabina és Vastag Levente edzők által ragyogóan felkészített tornászpalánták bemutatóztak, mosolyogva, könnyedén, hibátlanul. Abdullah Darya Rebaz gerendán, Czipa Vivien felemás korláton, míg Potocska Polla talajon mutatta be, hogy milyen nehéz is a torna. Síri csendben hihetetlen ügyességgel mozogtak a szereken, nagy tapsot kiérdemelve. Mindhárom kis tornász versenyeken is bizonyított már. Ezután meglepetésként a békéscsabai klub korábbi sikeres országos és nemzetközi versenyeken is szereplő tornászai, Lukácsi Lilla, Maczák Adrienn, Trényi Krisztina, Varró Renáta és Mitykó Bianka Szabina tartottak egy rövid, de annál látványosabb talajbemutatót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában