vízilabda

2018.05.19. 22:11

Váratlanul nagy különbségű vereség

A Swietelsky-Békéscsaba a Kanizsa VSE csapatával csapott össze.

G.P.

Swietelsky-Békéscsaba–Kanizsa VSE, Nagykanizsa 6–16 (0–2, 2–4, 3–4, 1–6)

Vízilabda OB I B-s bajnoki mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért, Békéscsaba, 100 néző. V.: Sándor, Madarasi.

Békéscsaba: Ormai – Tifrea 2, Szabó Z. 3 (1), Rácz, Mucsi, Major 1, Ajtai. Cs.: Szabó Zs., Tóth F., Páll. Edző: dr. Szilágyi Kristóf. A Nagykanizsa legjobb dobói: Vadovics, Salamon 3-3.

Gól emberelőnyből: 8/0, ill. 8/4. Büntetők: 1/1, ill. 1/1. Az eredmény alakulása: 1–2, 1–5, 4–7, 4–10.

Németh Dániel és Józsa Tibor is hiányzott a Békéscsaba együtteséből.

Az elején feltűnő volt, hogy a nagyon rövid kispaddal rendelkező hazaiak nagyon akartak, az első percekben jól is mentek bele a meccsbe, de mindez visszaütött, ugyanis a túlzott akarásnak nyögés lett a vége. Sok volt a kapkodás a hazai oldalon, ami egyébként nem jellemző a viharsarkiak játékára. Ennek egyik „mellékhatása” lett, hogy egyre pontatlanabbul játszottak, a meccs előtt megbeszéltekből semmit sem láthatott vissza a csapat edzője, dr. Szilágyi Kristóf.

Még akkor sem, ha nagy erőket mozgattak meg a hazaiak. Főleg elől volt nagy a kapkodás, és nem sikerült lassítani a nagykanizsaiak játékát. Ezért Ormai Zoltán kapus sokszor kiszolgáltatott helyzetbe került, amit a sok rossz döntés is kísért a csapaton belül. Az utolsó negyedben végképp kiütközött a kispad rövidsége, no meg az, hogy három juniorkorú állt csak bevetésre csereként, akik még nem szokták ezt a sebességet. A vendégek viszont végig kőkeményen daráltak, nagy iramot diktáltak az ezüstös, és osztályozós hely elérésének reményében. Aminek a rájátszás kezdetén elért jó játék után váratlanul nagy gólkülönbségű vereség lett a vége.

Dr. Szilágyi Kristóf: – Békéscsabán ma átrobogott a „kanizsai gyors”, szerettünk volna rá jegyet váltani, de helyhiány miatt a pénztárak zárva tartottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában