NB I.-es női kézilabda

2018.05.19. 19:14

Nagyon meg kellett küzdeni a Siófoknak a két pontért

A Békéscsaba tisztességesen helytállt a negyedik helyre hajtó Siófok ellen.

G.P.

EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Siófok KC 31–33 (18–16)

Kézilabda NB I-es női bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, 700 néző. V.: Altmár, Horváth M.

Békéscsaba: Györkös – Kovács A. 2, Kovacsevics 1, Szögi 4 (2), ZÖLDI-TÓTH 7, WALFISCH 7, Bottó 3. Cs.: Popovics (kapus), Mihálffy, Vukajlovics 5, Giricz, Gidai, Szarka, Farkas K. 2. Vezetőedző: Horváth Roland. Siófok: Dedu – Such 1, Maibom 2 (1), al-Gaui 2, JEZIC 5, Nze Minko 3, Aoustin 3 (1). Cs.: Szemerey (kapus), GEIGER 5, BÖHME 10 (1), Ferenczy 1, Mazák-Németh, Sárosi 1. Vezetőedző: Lars Rasmussen.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3.

Az eredmény alakulása. 3. p.: 3–3. 16. p.: 10–7. 21. p.: 10–12. 23. p.: 13–12. 28. p.: 18–15. 35. p.: 18–19. 41. p.: 23–23. 46. p.: 26–25. 51. p.: 26–30. 58. p.: 30–33.

Fotók: Imre György

Sajnálatos sérüléssel kezdődött a találkozó, az egyébként békéscsabai nevelésű Such Nelli gólja után rosszul esett, úgy kellett levinni a pályáról. A következő csabai támadásnál Joana Kovacsevics járt hasonlóképp, aki még a hálóba lőtte a labdát, de olyan szerencsétlenül esett a bal karjára, hogy nem folytathatta a játékot.

Az Érd ragadta magához a kezdeményezést, de a csabaiak mindig válaszolni tudtak a vendégek találataira. A 11. percben 7–7-nél Horváth Roland időt kért, együttese a vezetésért támadhatott és a mérkőzésbe jól beszálló Vukajlovics révén meg is született a találat. Amikor Szögi Tímea a második hetesét is értékesítette és csapata már két gólos előnyre tett szert, Lars Rasmussen kért időt.

A Balaton-partiak indításgólokkal két perc alatt felzárkóztak, miközben a hazaiak támadás befejezéseibe több könnyelmű megoldás is becsúszott. Egy 5–0-ás rohammal már a Siófoknál volt az előny. A lila-fehérek következtek ezután, és a zsinórban háromszor bizonyultak eredményesnek, megfordítva ezzel az eredményt. Potyogtak a gólok, nem véletlen, hogy mindkét oldalon kapuscserére szánták el magukat az edzők. Remek hajrát vágott ki a Békéscsaba, és szép átlövés gólokkal újra közé tudtak tenni hármat. Bár a villámléptű jobbszélső, a már 7 gólnál járó Böhme szépített, a vastaps így is járt a jól játszó hazai csapatnak.

A 2. félidőt a Siófok indította jobban, fordítva egyet az eredményen. A 36. percben élt az időkérés adta lehetőséggel Horváth Roland, hogy adjon néhány lényeges instrukciót lányainak. Továbbra is nagy küzdelem zajlott a pályán, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a csabai lányok szépen tartották magukat. A hajrához közeledve kezdett fáradni a Békéscsaba, a külföldi válogatottakkal telitűzdelt Siófok pedig a belelendülő Jezic vezérletével 4 góllal meglépett vendéglátójától. 26–30-nál ismét időt kért az Előre trénere, miközben a vendégek edzője azért kapott tapsot, mert besegített a csúszóssá vált parketta törlésében. A folytatásban már abszolút a vendégek akarata érvényesült.

Horváth Roland: – Sajnos a végére elfogytunk, pedig ha teljes csapattal játsszuk végig a mérkőzést, akkor akár pontot, vagy pontokat is szerezhettünk volna. Lars Rasmussen: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de Békéscsabán mindig nehéz nyerni. A félidőben rendeztük sorainkat, ennek köszönhető a győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában