röplabda

2018.05.10. 12:45

Motivált a csabai csapat, szeretnék lezárni a döntőt

Parádés játékkal, alig több mint hetven perc alatt tudta le a bajnoki döntő harmadik mérkőzését hétfőn este a Linamar-Békéscsabai RSE női röplabdacsapata a Fatum-Nyíregyháza ellen és ezzel elérte, hogy pénteken akár már a trófeát is megszerezze.

G.P.

Igazán nem lehetett panasza a csabai drukkereknek a női röplabdabajnokság döntőjének harmadik mérkőzésén, hiszen a címvédő Linamar-Békéscsabai RSE feledtetve a pár nappal korábbi kisiklását, gyakorlatilag lemosta a pályáról kihívóját. A Fatum-Nyíregyháza játékosai ezen az estén keresték önmagukat, a játék minden elemében pontosabb, élesebb csabaiak mindhárom szettben pillanatok alatt elérték a megnyugtató 4-6 pontos vezetést, amelyet aztán a végjátékokra tízre is tudtak duzzasztani, így gond nélkül abszolválták a nagyon fontos harmadik találkozót.

Fotók: Imre György

Viharsarki oldalon sokadszorra bizonyítja a csapat, hogy minden nehézség ellenére is igazi összetartó gárda, hiszen a sérült Lucija Mlinar, és Pekárik Eszter hiánya mellett ezen az estén a nyitásfogadás oly fontos láncszeme is kihullott, mint Szpin Renáta, így gyakorlatilag három kulcsembere nélkül kellett játszania a viharsarki együttesnek.

A harcosság, az elszántság, és a taktika fog kelleni pénteken este, amikor a Nyíregyháza mindent el fog követni, hogy ötödik meccsre mentse a bajnoki döntőt, hiszen a túloldalon is igazán jó játékosok, és igazi sportemberek vannak. Azonban a lelki fölény és az előny is a csabai oldalon van, a címvédő egyetlen lépésre került a bajnoki serlegtől, és az elmúlt négy évben, mikor ez a helyzet állt elő, egyszer sem hibázott, így biztosak lehetünk benne, hogy igazi oroszlánként fognak küzdeni a pénteki este folyamán, hogy a klub történetének ötödik bajnoki címével térhessenek haza a viharsarok fővárosába.

– Más mérkőzésnek ígérkezik a pénteki, mint a legutóbbi, nagy különbség nem lesz a két csapat között – mondta Kormos Mihály, a Békéscsaba szakmai igazgatója. – Harapós lesz a Nyíregyháza, amiért hétfőn nagy különbséggel legyőztük együttesüket, tudják, hogy egyetlen esélyük maradt. Az első nyírségi meccsen sok pici hiba miatt veszítettünk, ezeket már hétfőn kijavítottuk. Motiváltak vagyunk, szeretnénk most lezárni a döntőt, az előző mérkőzésen nyújtott teljesítményünk miatt fel is jogosít bennünket erre.

A találkozó pénteken, 18 órakor kezdődik Nyíregyházán, a Continental Arénában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában