NB I.-es női kézilabda

2018.05.23. 19:54

Bajnok a Győr, huszonöt góllal verte a Békéscsabát

Az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE lányait a Győri Audi ETO KC csapata fogadta szerdán, amikor is 39-14-es eredmény született a hazaiak javára.

V.L.

Győri Audi ETO KC—EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 39—14 (20—8)

Kézilabda NB I-es női bajnoki mérkőzés, Győr, 4800 néző. V.: Andorka,. Hucker. Győr: GRIMSBÖ — BÓDI 6, Gonzalez 1, Oftedal 4, BROCH 7, GROOT 9, GÖRBICZ 10 (5). Cs.: Hansen 1, Puhalák 1, Fodor, Althaus, Afentáler. Vezetőedző: Ambros Martin. Békéscsaba: Györkös — Kovács A. 2, Vukajlovics 3, Giricz 1, Mihálffy 4 (1), Bottó, Walfisch 3. Cs.: Popovics (kapus), Szögi 1, Zöldi-Tóth, Farkas K., Gidai, Szarka, Pintér. Vezetőedző: Horváth Roland.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 5—0. 10. p.: 9—4. 17. p.: 14—5. 24. p.: 17—7. 28. p.: 19—8. 33. p.: 22—8. 43. p.: 28—10. 52. p.: 33—12. 56. p.: 35—13.

A bajnokság zárófordulójára maradt a döntés az aranyérem sorsáról. A Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO KC és a Ferencváros csatázott az első helyért. Mivel a két együttes egymás elleni csatája nem hozott döntést, így a gólkülönbség határozott, amelyben a záróforduló előtt a Fradi állt jobban hat góllal. A fővárosi zöld-fehérek a hatodik helyen álló Vác együttesét fogadták, míg a Békéscsaba a Győri ETO vendége volt.

A Győr nagy lendülettel kezdett, az 5. percben már 5—0-ra vezetett. A lila-fehérek első gólját Kovács Anett lőtte. A folytatásban fokozatosan elhúzott a hazai együttes, a 14. percben már 14—5-re vezetett. A félidő második részében a BL-győztes akarata érvényesült, annak ellenére, hogy a csereként beállt Popovics kapus többször is jól avatkozott közbe. A szünetre tizenkét gólos győri előnnyel vonultak a csapatok, Groot a lefújás előtt hatodik gólját lőtte, miközben a vendégek edzője, Horváth Roland sárga lapos figyelmeztetést kapott.

Fordulás után tovább tartott a győriek lendülete, a 36. percben már tizenöt gólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző, (24—9). A házigazdák fokozták a tempót, és Görbicz vezérletével, és góljaival a 48. percben húsz góllal vezettek (30—10), és ekkor már ők voltak kedvezőbb helyzetben miután a Fradi csak tizenkét góllal volt jobb a Vácnál. A Bajnokok Ligája győztes győriek, több ezer szurkolójuk támogatása mellett óriási tempót diktáltak a lila-fehérek ellen, és az 52. percben már 33—12-re vezettek.

Gyorsaságban, fejben, lövőerőben sokkal jobb volt a győri csapat. Az 55. percben miközben a bajnoki címért folyó küzdelemben csak egy gól volt a Rába-partiak előnye, Ambros Martin időt kért, és még nagyobb tempóra, jobb összpontosításra kérte lányait. A vendégek Mihálffy hétméteresével az 56. percben lőtték tizenharmadik góljukat. A találkozót végül huszonöt góllal nyerte a házigazda, és miután a Fradi csak 42—24-re verte a Vácot, így összesítésben egy góllal a Rába-partiak nyerték az idei bajnoki címet.

Borítókép: elorenkse.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában