Kézilabda

2018.04.18. 17:47

Tévés mérkőzésen a lila-fehér lányok

Az M4 sportcsatorna élő közvetítése miatt már csütörtökön 18 órától lejátssza a 21. fordulóra kiírt bajnoki mérkőzését az NB I-es bajnokságban az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE élvonalbeli női kézilabdacsapata. A lila-fehérek az Alba Fehérvár KC legyőzésével jelentős lépést tettek azért, hogy meghosszabbítsák elit tagságukat.

Verasztó Lajos

Horváth Roland, a békéscsabaiak fiatal vezetőedzője így fogalmazott a találkozóval kapcsolatban: — Segített a lányok önbizalmának a legutóbbi magabiztos győzelem a jó erőkből álló székesfehérváriak ellen. Most idegenben lépünk pályára, tévés mérkőzésen, ami általában külön motivációt szokott jelenteni a kézilabdázók többségének, remélem, hogy a mieinknek is, hiszen ilyenkor ország-világ előtt megmutathatják a játékosok, hogy mire képesek. Szoros mérkőzésre számítok a Budaörs ellen, amelyen mindent megteszünk majd a pontszerzés érdekében. Szerencsére csak kisebb sérülések vannak, így a keret minden tagjára számíthatok a csütörtöki találkozón.

A Budaörs, amelyben két korábbi békéscsabai kézilabdázó, a kapus Sipeki Flóra, és az egy éves sérülése után legutóbb a Debrecen ellen góllal visszatérő Mézes Laura szerepel egy masszív csapatot alkot. A megszerzett 13 pontjukkal a tizedik helyen állnak. Több volt, és jelenlegi válogatott kézilabdázójuk van, így Hornyák Ágnes, Pálos-Bognár Barbara és Szöllősi-Zácsik Szandra. A két együttes őszi, békéscsabai találkozóját a Budaörs nyerte 27—25-re.

Ami a csabaiak helyzetét illeti a kiesés elleni küzdelemben a papírforma szerint nekik könnyebb a sorsolásuk mint a Kecskemétnek. A Bács-Kiskun megyeieknek kizárólag a mezőny első feléből jut ellenfél (sorrendben Siófok, Győr, Érd, Dunaújváros, FTC, Kisvárda) a maradék hat fordulóban, vagyis a papírforma szerint már nem igazán gyarapíthatják a meglévő hét pontjukat. A békéscsabaiak számára viszont sorra jönnek azok a mérkőzések, ahol lehetőség nyílik számukra elkerülni a kieső helyről, illetve megszilárdítani egy stabil bennmaradást érő pozíciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában