díjugrató verseny

2018.03.06. 15:14

Remek hétvégét zárt Piroska Zoltán

A napokban három különböző helyszínen rendeztek díjugrató versenyt, ezek közül a legrangosabb a hortobágyi Mátai Ménes által életre hívott fedett pályás minősítő volt, ahol több viharsarki díjugrató is részt vett.

Munkatársunktól

Már a versenyhétvége első, F90 cm-es számában Békés megyei győzelem született, ahol Jován Richárd Catolibrina nyergében lett a legjobb. Ugyanebben a számban a harmadik helyen is Békés megyei, Domokos Zsuzsa és Casthino végzett. Az 5 éves lovak mezőnyében jól szerepeltek Mezőhegyes lovai, 4. lett Jégvirág, akit Piroska Zoltán lovagolt, őket követte Justice és Jaguár, akiket Jován Richárd irányított. Egy méteren Nyemcsok Hanna Dóra vitt haza egy ötödik helyet, aki a 110 cm-es ifi versenyben harmadik lett. Nyitottban a füzesgyarmati Gyulai Szandra Balessini hátán a második helyen zárt. A nap utolsó két számában 120 és 130 centiméteren előbb Piroska Zoltán ért be a második helyre Hélia II. nevű lovával, majd a nagyobb magasságon Jován Richárd előzte meg, így ő harmadik lett, Zoltán pedig itt ötödikként vonulhatott be az eredményhirdetésre.

Piroska Zoltán és Flóra

Másnap igen jól teljesítettek a fiatal lovak, ugyanis az ötévesek mezőnyében Jován Richard és Justice a 2., Potocska Attila és Centino a 3., Piroska Zoltán és Jégvirág a 4. pozíciót tudhatta a magáénak. Az ifiknél ezúttal Buzás Blanka ért be a második helyre Szikrázó Jelessel, míg az 5. helyen Gyulai Gabriella végzett új lovával, Carlossal. A 125 centin rendezett versenyszámban mezőhegyesi győzelem született, az összevetésben egyedüli hibátlan lovaglást bemutató Piroska Zoltán, Hélia II. párosnak köszönhetően. Piroskának jó napja volt, ugyanis a következő számban is sikerült egy ötödik helyet szerezni a szürke Flóra hátán.

A harmadik napon a fiatal lovak kezdtek, ahol Jován Richárd, Justice páros a második, a Potocska Attila és Centino, illetve Piroska Zoltán és Jégvirág párosok holtversenyben a negyedik helyet könyvelhette el. Az ifiknél is született egy negyedik és egy hetedik hely Gyulai Gabriella és Buzás Blanka által. A Februári Nagydíj előtt még lezajlott a 125 cm-en rendezett szám, ahol Piroska Zoltán ismét ott volt a legjobbak között. A Februári Nagydíj a 135 cm-es magasságon zajlott, és 21 lovas mérte össze tudását. Ez egy összevetésre kiírt verseny volt, ide már csak öten juthattak el, ahol hibátlan lovaglással, 36,33 másodperces időeredménnyel Piroska Zoltán harmadik lett a Flóra nevű kancával, kettősüket csak a magyar felnőtt válogatott ifj. Szabó Gábornak sikerült megelőznie pár másodperccel.

A Békés megyei lovasok többsége már a szabadtéri szezonra készül, ami április 7-én a mezőhegyesi pályán kezdődik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában