Röplabda

2018.03.29. 13:19

Nagy önbizalommal várják a Jászberény elleni elődöntőt

Két hét meccsszünet után régi-új vezetőedző, Kormos Mihály irányítása mellett vág neki vasárnap az Extraliga elődöntőjének a Linamar-Békéscsabai RSE női röplabdacsapata.

Gajdács Pál

A két hete Érden a Nyíregyháza ellen elveszített Magyar Kupa-finálé mély nyomokat hagyott szurkolóban és csapatban egyaránt, hiszen mindenki reménykedett abban, hogy a Közép-európai Liga után a hazai kupában, majd az Extraligában is győztesként fut be a csapat. A tavalyi tökéletes év után az idei már nem lesz teljesen az, de egy esetleges címvédéssel, a megszerzett honi élvonalbeli bajnoki trófeák számát ötre kerekítve még nagyon széppé tehető az esztendő.

A Békéscsaba szerdán Temesváron készült a vasárnapi Jászberényi RK elleni elődöntőre. A román bajnokság egyik élcsapatával vívott speciális szabályok szerint lejátszott két és félórás edzőmérkőzést.

– A Temesvár feljutott a román első osztályba, ott pedig idén bejutottak a legjobb hat közé, vagyis erős csapattal készülhettünk, edzőjükkel még a lugosi időszakából ismerjük egymást – mondta Kormos Mihály, a BRSE kispadjára három év után visszatérő vezetőedző. – Nagyon nagy munkát végeztünk el az elmúlt időszakban, vannak elemek, melyekre komolyan ráfeküdtünk. A játékosok nagyon profin viselkedtek, lelkiismeretesen dolgoztak. Szeretném megköszönni a másodedző, Leiszt Máté segítségét, aki óriási segítséget adott abban, hogy a váltás utáni átmenet zökkenőmentes legyen. Teljes mértékben megbízom benne, nagyon egyformán gondolkodunk a röplabdáról.

A Jászberény a kupában és a bajnokságban is bejutott a négy közé, teljesítve ezzel a célokat. Lement róluk a teher. Miklai Zsanett személyében tapasztalt remek játékossal rendelkeznek, de meghatározó náluk a center Pintér Andrea, illetve Maria Ivonkina, de a kreatív a labdákat szépen osztogató feladó, Alina Adamenya, vagy a liberó Lékó Lilla is.

– Nehéz lesz az elején, nekünk fognak esni és biztosan készülnek olyan extra húzásokkal, amelyeket eddig még nem láttunk tőlük. Mi azonban felkészültünk belőlük, rengeteget videóztunk. Sikerült összeszednünk magunkat, visszajött az önbizalmunk és győzni szeretnénk! – jelentette ki Kormos Mihály.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc első találkozója vasárnap 16 órától kezdődik a békéscsabai városi sportcsarnokban. A találkozót megelőzően ünnepélyes zászlófelvonásra kerül sor, mellyel a Közép-európai Liga-győzelemnek állítanak emléket a sportcsarnok falán.

A másik ágon az UTE és a Fatum-Nyíregyháza küzd a fináléba kerülésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában