kosárlabda

2018.02.04. 15:37

A vereség ellenére is jó úton halad a Békés

Sportszerűségről tett tanúbizonyságot a két szurkolótábor, mikor közösen ünnepelte a győztest és a vesztest.

Oroszlányi SE Lions–Calle Pubfood Békés 90:80 (25:27, 28:15, 18:22, 19:16)

Kosárlabda NB I B-s férfi bajnoki mérkőzés. Oroszlány, 1000 néző. V.: Bagi, Gaál, Pécsi. Békés: Krisztics (13/3), KERTÉSZ (16/6), KOMA (22), ADEBAYO (4), GRUDA (2). Cs.: FARKAS(8/6), Nagy B. (10/3), Zrínyi (5/3), Balog, Nagy Cs., Bánszki. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. Az OSE legjobb dobója: Kiss K. (26/15).

A sérült Hajdu és Bánszki játékára nem számíthatott a békésiek edzőpárosa. Az 1. negyedben fej-fej mellett haladva 2 pontos vezetést szerzett a Békés, amit a 2. szakaszban tovább növeltek. Elég volt azonban egy eladott labda, egy kihagyott ziccer és visszajött az OSE, majd Madár 8 méterről dobott triplájával át is vette a vezetést. Egy vitatható játékvezetői ítélet után a békési kispad váratlanul kapott egy technikai hibát, csapata kizökkent a ritmusból, amit jól használt ki a házigazda, és a félidőre 11 pontos előnyt szerzett.

A 2. játékrészben nagyot küzdött a védekezését átszervező Békés, fokozatosan felzárkózott és 64:62-nél már közel volt a fordításhoz, de ismét hiba csúszott a támadásokba, és meglépett az OSE. Nem adta fel a vendég, de végül 10 ponttal alulmaradt, mégis úgy jöhettek le a pályáról, hogy mindent megtettek a sikerért.

A vendégeknél Kertész Dániel neve mellett 11 gólpassz, 16 pont szerepelt és 8 labdát gyűjtött be. A 22 pontig jutó rutinos center, Koma Dániel sikeresen került ki az OSE amerikai légiósával vívott csatából.

Balog Vilmos: – Sportszerű jelenettel zárult a mérkőzés, amikor a két szurkolótábor közösen ünnepelte a győztest és a legyőzöttet a csodálatos új oroszlányi oroszlánbarlangban. Folytattuk azt a játékot, ami már a Veszprém ellen is közel hozta csapatunkat a győzelemhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában