röplabda

2018.02.01. 11:51

A Nyírségben csatázik a BRSE

A nemzetközi mérkőzések után az Extraligában vár fontos találkozó a Linamar-Békéscsabai RSE női röplabdaegyüttesére, amely pénteken este rangadót vív Nyíregyházán.

G. P.

A békéscsabaiak a keddi CEV-kupa nyolcaddöntőben az olasz Pomi Casalmaggiore ellen elszenvedett 3:0-s vereség után az utolsó Közép-európai Liga csatáit a horvát Mladost Zagreb, és a szlovén Calcit Kamnik ellen is három szettben nyerték meg, élményt és örömöt szerezve a viharsarki szurkolóknak. Ezzel az is eldőlt, hogy a sorozat címvédője a csoportban 22 pontot szerezve a 2. helyen végzett.

A hétvége bajnoki kínálatában kétségtelenül a péntek esti Fatum-Nyíregyháza–Linamar-Békéscsabai RSE találkozó ígérkezik a legnagyobb csatának. Az Extraligában élen álló bajnokcsapat három győzelemmel indított (UTE, Jászberény és Kaposvár), míg ellenfelük az elmúlt héten az UTE otthonában elszenvedte első vereségét a sorozatban, azt megelőzően viszont a Kaposvárt 3:0-ra, a Vasas Óbudát 3:2-re legyőzte.

Idén eddig egyszer találkozott egymással a két csapat, akkor a Közép-európai Liga keretében a mindkét feladóját nélkülöző nyírségiek sima vereséget szenvedtek odahaza a címvédőtől. A péntek esti csata sok mindenre választ adhat, és sok mindent el is dönthet, hiszen az élen álló bajnokcsapat győzelme esetén hatalmasat lépne előre a két elődöntős helyért folytatott harcban, de ugyanez igaz a Molcsányi Ritáékat a tabellán követő nyírségiekre is, hiszen egy esetleges vereséggel a 2. pozíciójáért vívott csatában veszítenének sokat. A Fatum legutóbbi hétvégén játéklehetőség nélkül maradt, hiszen mindkét bécsi KEL-találkozójukat lemondták, mert a csarnokot játékra alkalmatlannak ítéltek.

A bajnoki címvédő egyre jobb formában röplabdázik, így a három pont megszerzéséért utazik Nyíregyházára. A labda pénteken este 19 órakor indul útjára a nyíregyházi Continental Arénában. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Az Extraliga állása (nem tartalmazza a csütörtök esti Kaposvár–Jászberény mérkőzés eredményét): 1. Linamar-Békéscsabai RSE 9 pont (3 mérkőzés, 9:2), 2. Fatum-Nyíregyháza 6 (3, 8:5), 3. UTE 5 (3, 7:6), 4. Jászberényi RK 3 (3, 4:7), 5. Vasas Óbuda 1 (2, 3:6), 6. 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 0 (2, 1:6).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában