Kézilabda

2018.02.26. 20:20

A Kondoros nyerte a megyei rangadót

Izgalmas mérkőzéseket játszottak a kézilabda NB II-es mezőnyében a megyei csapatok.

G.P.

Békéscsabai DKSE–Makói KC 30–19 (14–7)

Kézilabda NB II-es bajnoki mérkőzés. Férfi. Békéscsaba, 150 néző. V.: Kathi, Oláh B. Békéscsaba: SZTANCSIK – KÉRI 3, Felföldi 3, BALOGH J. 4 (1), NAGY Á. G. 7, Kovács Á. 2, Karács 2. Cs.: KOCSOR 1, MASA 2, Kiss S., Almási 1, MOLNÁR G. 3 (2), Kepenyes 1, Szudár 1. Edző: Vólent János. A Makó legjobb góldobói: Endrei 5 (1), Leszkován 3, Szilágyi 3.

Kiállítások: 0, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1.

A hétközi egri utánpótlás bajnoki győzelem megadta az alaphangot a csabai fiataloknak. Más sebességi fokozatban kézilabdázott a két csapat, a hazaiak fokozatosan húztak el, és már a szünetre tetemes előny birtokába kerültek. A második félidőben több játékosát már pihentette Vólent János edző, gondolva a következő heti kihívásokra. A csabai csapat minden tagja dicséretet érdemel a kiemelkedő produkcióért.

Túrkevei VSE–Köröstarcsai KSK 23–27 (12–14)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Túrkeve, 150 néző. Vezette: Dohány, Nagy L.

Köröstarcsa: KISS N. – Mészáros 3, Borbély 1 (1), POLGÁR T. 8, NOVÁK 9, Lőrinczi 2, SZATMÁRI 2. Csere: FÖLDESI (kapus), Puskás, Schupkégel 1 (1), Molnár B., Bánfi 1. Edző: Molnár Zoltán. A Túrkeve legjobb góldobói: Molnár G. 6, Keresztes 4, Gyenge 4.

Kiállítások: 6, ill. 14 perc + Borbély kizárva. Hétméteresek: 3/1, ill. 2/2.

Nagy lendülettel kezdett a vendégcsapat, amely korábban még pontot sem szerzett a Túrkeve ellen, és egy hatos szériával kedvező helyzetbe hozta magát (6. p.: 0–6). A rendkívül gyors és agresszív hazaiak összeszedték magukat, és a hazai pálya összes előnyét élvezve sikerült felzárkózniuk (12. p.: 4–6). A játékvezetők sorozatban büntették a vendégeket, akik két alkalommal is kettős emberhátrányba kerültek, sőt Borbélyt egy ütközésnél kizárták a játékól.

A szünetben minimális volt a látogatók előnyeés félő volt, hogy nem bírják tovább a kétoldali nyomást. A folytatásban azonban rendkívüli módon összefogott a tarcsai csapat. Dacolva az újabb kiállításokkal, kiváló védő- és kapusteljesítményt produkált és a bajnokság legjobb teljesítményét nyújtotta. Ennek hatására az 54. percre eldőlt a mérkőzés (19–25). A vendégek kiváló összhangban működve, egymásért is harcolva győzték le ellenfelüket.

Kondorosi KK–Békéscsabai BDSK 32–28 (18–18)

NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés. Kondoros, 120 néző. Vezette: Paska, Vastag.

Kondoros: PANKOTAI – Csonki 2, RAFFAI 5, KEREKES 9, Kasnyik V. 1, Kósa 6 (1), RAVASZ 5. Csere: Gyurcsán, Mezei (kapusok), Nagy J., Tóth G. 1, Zubor, Simon 3, Kasnyik T., Istenes, Arnóczki. Játékos-edző: Nagy József.

Békéscsaba: Csörgő – dr. Sári 4, Márton 3, Vörös 1, VLCSKÓ K. 8 (5), Felczán 4, Farkas B. 1. Csere: Tóth P. (kapus), Morva 4 (4), Petrovszki G. 2, Papp L., Tokaji 1, Kovács B., Osgyán, Kucsera, Nemesi. Edző: Labos Tibor.

Kiállítások: 14, ill. 12 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 9/9.

Az első félidőben a jó beálló játéknak köszönhetően kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni. Szünet után hazai oldalon feljavult a védekezés, a csabaiak több labdát is elajándékoztak, ez billentette ki a mérleg nyelvét a Kondoros javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában