főpróba

2020.10.13. 16:12

Bulvár-darab bemutatójára készül a csabai társulat

Már javában folynak a próbák a Jókai színházban. Először kedden 10 órától pillanthattunk bele Leonard Gershe: A pillangók szabadok című darabjába.

V. N.

20201013 Békéscsaba A pillangók szabadok színházi darab próbája a Jókai Színházban a képen Czitor Attila színész, Földesi Ágnes Villő színész, Kovács Edit színész, Laszkó Viktor, színész Fotó Bencsik Ádám Békés Megyei Hírlap

Fotó: BENCSIK ADAM

A főpróbán az előadás rendezője, Tege Antal elmondta, a négyszereplős mű egyfajta családi történet, amelyben a főszereplő édesanyja túlzó szeretete elől New Yorkba menekül, hogy beindítsa zenei karrierjét. – A vak fiú mellé beköltözik egy színészi ambíciókkal bíró lány, a fiatalok pedig első pillantásra egymásba szeretnek. A főszereplők látszólag semmiben nem hasonlítanak egymásra, mégis rendkívül erős kapcsolat alakul ki köztük. Ám váratlanul megjelenik Mrs. Baker, hogy kiszakítsa fiát az új életéből, a vita hevében pedig mindhárman kénytelenek szembesülni a múlttal, fájdalmaikkal és önmagukkal – részletezte a rendező. A bulvár-darabot október 16-tól láthatja majd a közönség.

A pillangók szabadok című színházi darab próbája a Jókai Színházban /Fotó: Bencsik Ádám/

Szintén ezen a délelőttön kezdték meg a francia Theodore Mouche: Pezsgős vacsora című zenés vígjátékának próbáit is. Verebes István, Jászai Mari-díjas rendező az olvasópróba előtt elárulta, az eredeti darabból igyekezett egy kicsit ironikusabb, könnyedebb történetet a színpadra vinni. – Vetkőzzük le a színészi kliséket, próbáljunk minél hitelesebb embereket alakítani a színpadon. Ehhez pedig egy olyan könnyedség, elegancia kell, mintha egy Molnár Ferenc darabot játszanánk – osztotta meg gondolatait a társulat tagjaival a rendező.

A Pezsgős vacsora című vígjáték olvasópróbája /A szerző felvétele/

Hozzátette, ezúttal az ötven helyett, negyven próba áll a rendelkezésükre, ezért az elején szeretne egy kicsit a gázra lépni. – És a végén aztán akár lazíthatunk is – fűzte hozzá. Az eseményen Mira János a díszlet megálmodója elárulta, a színpad a tervek szerint kétdimenziós lesz, elöl egy szoba, mögötte pedig a darabban fontos szerepet játszó vagon lesz látható. A korabeli slágereket megszólaltató vígjátékot november 20-án láthatja majd a nagyérdemű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában