Békéscsaba, frissítve

2018.09.24. 08:53

Takarítóautó alatt szakadt be a lépőköves szökőkút

Nem ez volt az első alkalom. Pár évvel ezelőtt egy pénzszállító autóval történt meg ugyanez az eset.

Hétfő kora reggel egy takarító autó alatt szakadt be a szökőkút a Szent István téren. Az eset után egy órával kiszedték az autót az általa okozott árokból. Kordonokat tettek a szökőkút elé, hogy a járókelők figyelmét felhívják a veszélyes részre.

 

Fotók: Imre György

Az öt évvel ezelőtti balesetről itt írtunk:

Frissítve

A városházán lapunk kérdésére elmondták: egyelőre nem tudni, hogy mekkora kár keletkezett, de látszik, hogy a burkolat és a burkolatot tartó elemek is sérültek. Jelenleg a beszakadást kordon veszi körül. Amint az időjárás lehetővé teszi, az üzemeltető visszabontja a sérült területet, hogy elkezdődhessen a gépészetet ért lehetséges károk felmérése is. A helyreállítási munkálatok az okozott kár mértékétől függően akár egy hónapig is eltarthatnak.

A kialakított forgalmi rend alapján csak behajtási engedéllyel, illetve rendezvényhez kapcsolódóan közterület-foglalási engedéllyel lehet csak a színház előtti területre gépjárművel behajtani – folytatták a városházán.

Hozzátették: az önkormányzat által kötött szerződés erre a szakaszra és a főtérre gépi takarítást rögzít, így a tisztító autók bemehetnek a területre. Az üzemeltetővel kötött szerződésben rögzítették a szökőkút pontos helyét, illetve azt is, hogy a tér mely részein tilos a gépi tisztítás. A szerződés szerint mindennemű kár okozásáért az anyagi felelősség a céget terheli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában