beruházás

2018.09.24. 16:39

Jól halad a kondorosi útfejlesztés

A város önkormányzata külterületi közútfejlesztésre és munkagépbeszerzésre nyert anyagi forrást egy kormány által kiírt pályázaton. A beruházás összköltsége több mint 116 millió forint, az állami támogatás kilencven százalékos, az önkormányzati önerő ezáltal 11 millió 631 ezer forint.

Nyemcsok László

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere elmondta, hogy a fejlesztéssel a Hosszú sori lakosok közlekedését, mindennapi életét könnyítik meg. A mezőgazdasági gépek városközponttól történő eltérítése érdekében a 4642-es (gyomaendrődi) utat a 44. számú főúttal összekötő földút (Hosszú sor – Szárító dűlő) korszerűsítése valósul meg.

Beküldött felvételek

Az építés a külterületen található 2400 méter hosszú földút mechanikai stabilizálását foglalja magában 4,5-5,5 méter szélességben. A közbeszerzési eljáráson a legkedvezőbb ajánlatot a helyi Kondor-Szolg Kft. tette, így ők a kivitelezők.

– Folyamatosan figyelemmel kísérem az útépítést, és örömmel tapasztalom, hogy minden az ütemezés szerint történik – emelte ki a polgármester. – Jelenleg 75 százalékos készültségű a kivitelezés, vagyis az ott lakók, illetve az arra közlekedők hamarosan használatba vehetik az elkészült utat.

Ribárszki Péter beszámolt arról, hogy a fejlesztés eredményeként beszerzendő gémes kinyílású fűkasza is hamarosan megérkezik városba, melyet a Településüzemeltető és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. vesz birtokba és használatba. A lefolytatott beszerzési eljárás eredményeként az eszközre a legkedvezőbb ajánlatot egy hódmezővásárhelyi cég adta bruttó 10 millió 995 ezer forint összegben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában