Találkozó

2024.07.05. 15:09

Sarkadkeresztúriak is utaznak Murakeresztúrra

Sarkadkeresztúr is utazik egy 18 tagot számláló küldöttséggel a Zalai vármegyei Murakeresztúrra, arra a július közepi összejövetelre, amelyen a Keresztúr nevű települések találkoznak – ismertette Bakucz Péter, Sarkadkeresztúr polgármestere.

Licska Balázs

Hozzátette, hogy immár a 24. alkalommal szervezik meg július 12-én és 13-án a Keresztúr Nevű Települések Nemzetközi Találkozóját, ezúttal Murakeresztúron, a rendezvényre 21 Keresztúr nevű településről várnak delegációt, összességében mintegy hatszáz résztvevőre számítanak.

találkozó, utazás, küldöttség
Megállta a helyét a sarkadkeresztúri diákcsapat Székelykeresztúron. Fotó: Bakucz Péter Facebook-oldala

Beszélt arról, hogy az ifjúsági találkozónak a közelmúltban a romániai, Hargita megyei Székelykeresztúr adott otthont. Sarkadkeresztúrról egy hat fős küldöttség vett részt a rendezvényen.

A Berencsi Eszter, Petri Lilla és Márta Marcell alkotta, Juhász Bianka által felkészített sarkadkeresztúri diákcsapat a 15-ből a 7. helyen végzett az esemény keretében szervezett megmérettetésen. A fiataloknak arra is lehetőségük nyílt, hogy felkeressék a környékbeli nevezetességeket.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában