Egyeztetés

2024.04.11. 13:39

Programkavalkád vár a medgyesegyháziakra

Összeült a napokban a Medgyesi Civil Kerekasztal, a résztvevők összegezték a márciusi rendezvények tapasztalatait, emellett szó esett a közelgő városi eseményekről is.

dr. Nagy Szilvia

Az összejövetelen elhangzott: április 12-én a Felvidékről kitelepített magyarokra emlékeznek, majd a 22-ei héten a Boldog Otthon Alapítvány kordinálja a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót; Medgyesegyháza is csatlakozik a legnagyobb hazai, önkéntes hulladékszedési mozgalomhoz. Kraller József polgármester kiemelte, április 27-én két települési rendezvényt is tartanak; idén tizenkettedik alkalommal várja a tehetségeket és a közönséget a ,,Mutasd Magad Dél-Békés” nevű, kistérségi amatőr művészeti rendezvénysorozat, melynek gálaotthona szintén Medgyesegyháza lesz.

egyeztetés, civil, kerekasztal, programok
Egyeztetett a medgyesi civil kerekasztal

– Az evangélikus egyház kötelékében igazi kuriózumként kórusművek meghallgatására kínálkozik lehetőség nem mindennapi vendégszereplők előadásában. Aztán május 1-én Retro Majálist tatunk, ennek is folynak az előkészületei; a családi, munkahelyi, baráti találkozón minimum 300 fő résztvevőre számít a szervező sportegyesület – részletezte a polgármester. Hozzátette, május 11-én Óvodabált tartanak, sőt, a Nebulókért Alapítvány szervezésben lesz majd nagyszabású Schéner-vetélkedő, és később, ugyancsak civil összefogással Városi gyermeknap. Hangsúlyozta, a város szűkös anyagi forrásai ellenére a civilek fáradhatatlanok, mindenüket felajánlják a közösségünk javára, legyen szó humán erőforrásról, étkezési alapanyagokról, játszóházi eszközökről, kellékekről, amiért a település önkormányzata is nagyon hálás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában