Kéthetente találkoznak

2024.04.13. 07:51

Helytörténeti csoportot alapítottak Lőkösházán

A település önálló válásának 75. évfordulója alkalmából augusztus 20-ára kiállítást terveznek, ahol Lőkösháza történetét mutatják be képekben, dokumentumokban.

Nyemcsok László

Szűcsné Gergely Györgyi, Lőkösháza polgármestere elmondta, az évforduló kapcsán csoportot alapítottak, mely nyitott, bárki csatlakozhat hozzájuk. A korelnök Vass Sándor, Deák Mária vállalta a közművelődés, oktatás, egészségügy dokumentumainak összegyűjtését. Török-Kotroczó Nóra a művészek Lőkösházán rész felelőse, Kiss István viszi az egyháztörténetet és az állami gazdaság múltját, Szincsák Demis a határőrségét és a sportét. Nagy Imre és Szűcs Sándor gyűjti össze a vasúti ereklyéket.

helytörténeti, csoport, Lőkösháza, kutatás, értékek
A csoport tagjai nagy elánnal vágtak a munkába. Forrás: Szűcsné Gergely Györgyi/Facebook 

– Összejöveteleinket kéthetente tartjuk a könyvtárban, első körben a felajánlott dokumentumok digitalizálását végezzük, a képekről elektronikus másolat készül, ez lesz az idei kiállítás törzsanyaga –hangsúlyozta Szűcsné Gergely Györgyi. – Második körben a dokumentumokat az Értékek házában állítjuk ki, ezt a volt rendőrlakásban alakítjuk ki TOP Plusz forrásból. Az előkészületek már megkezdődtek. Örülök, hogy néhai Hegedűs Sándornak és Kotroczó Józsefnek tett ígéretünket most valóra váltjuk. Remélem, ők is látnak bennünket odafentről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában