Technikai sport

2024.04.06. 16:24

A modellezők kicsalták színes programjukkal a térre az embereket - galériával, videóval

Ellepték Orosháza főterét a görkorisok, a bringások, az autósok. Ki-ki a maga tempójában száguldozott. Az Orosházi Városi Modellező Sport Klub figyelemfelkeltésnek szánta a szombat délutáni programját. Családok gyermekeikkel érkeztek, a hangulat fantasztikus és lendületes volt. A tér minden négyzetcentiméterén történt valami.

Csete Ilona

Az orosházi modellezők minden évben több olyan rendezvénynek is a házigazdái, ami túlmutat a klub szakmai működésén. Az autós, a hajós, a repülős szakág sportolói járják a versenyeket s közben nagyon sok közösségépítő programot kezdeményeznek, szívesen eleget tesznek a vidéki meghívásoknak, így is népszerűsítve e technikai sportot. Ennek meg is lett az eredménye: taglétszámukat megduplázták egy év alatt.

Orosháza főtere
Megtelt az orosházi főtér a modellezőknek köszönhetően
Fotó: Csete Ilona

A családias hangulat minden programjukra jellemző: mindenüket megmutatják, a technika rejtelmeibe is bevezetik az érdeklődőket, a jó házigazda módjára kínálják az élményeket, az információkat és a tudást. Így volt ez szombaton is. Egyszerűen fogalmaztak: látszani szeretnének!

Kukovecz János éppen szabad volt szombaton, technikáját ő is felvonultatta és olyan zenei csemegét kínált a programhoz, hogy még a babakocsikban ülő aprónép is izegni-mozogni kezdett.

A főtéri ügyességi pályán nem csillapodott a tempó, a fiatalok nagyon élvezték, kipróbálták magukat járműveikkel. A  szervezők, a modellezők is bemutatták autóikat, fényesen csillogó érmeiket, serlegeiket is felvonultatták.

A jó idő sokakat kicsábított a főtérre, ahol a sportos technikai érdeklődés mellett az arcfestők székébe is beülhettek, vagy ugrálóvárazhattak, finomságokat csemegézhettek a gyerekek, miközben a szülők beszélgettek, élvezték a szórakoztató látványosságokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában