Békéscsaba

2024.03.31. 11:02

Kamattámogatott mikrohitellel segítik a vállalkozásokat

Kedvezményes kamatozású hitelt kaphatnak békéscsabai vállalkozások a Békés Vármegyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványtól – a Fidesz-KDNP-frakció ezen javaslatát is elfogadták akkor, amikor határoztak a város idei költségvetéséről.

Licska Balázs

Nagy Sándor önkormányzati képviselő, Opauszki Zoltán tanácsnok, önkormányzati képviselő, frakcióvezető és Paláncz György alpolgármester, önkormányzati képviselő a Facebook-oldalaikon emlékeztettek: a Fidesz-KDNP-frakció javasolta, miszerint biztosítsanak újra kedvezményes kamatozású mikrohitelt békéscsabai mikrovállalkozásoknak. 

Opauszki Zoltán, Paláncz György, Siófoki Attila és Nagy Sándor a megbeszélésen. Fotó: Nagy Sándor Facebook-oldala

A kamattámogatott mikrohitel lényege, hogy az alapítvány jelenleg 7,9 százalékos kamatterhéből 3 százalékot átvállal az önkormányzat, ennek segítségével a vállalkozókat terhelő kamat 4,9 százalék lesz. A programban békéscsabai székhellyel vagy telephellyel rendelkező mikrovállalkozások vehetnek részt, amelyek Békéscsabán valósítanának meg beruházásokat – ismertették. A kamattámogatott mikrohitel összege 2 és 10 millió forint közötti lehet, maximum 10 éves futamidővel igényelhető, a 3 százalékos kamattámogatás időtartama pedig ebből három esztendő.

A napokban a kamattámogatott mikrohitelről Nagy Sándor, Paláncz György és Opauszki Zoltán az alapítvány ügyvezető titkárával, Siófoki Attilával egyeztetett.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában