ünnep

2024.03.31. 16:15

Húsvéti kavalkád: szórakoztató együttlét Mezőkovácsházán

Húsvéti kavalkád, a szó igazi értelmében, sokadalom és mulatság volt Mezőkovácsházán, a Kalocsa Róza Művelődési Központ mögötti közösségi téren. Kicsik, nagyok, szülők, kísérők szórakoztak, táncoltak, alkottak szombaton.

Csete Ilona

Annyi nyuszi jelent meg a téren, nem győztük számolni – az arcfestőknek köszönhetően. Imádták a gyerekek.

húsvét, arcfestés, ünnep
Nyuszik mindenütt – a húsvéti kavalkádban az arcfestők is sokat dolgoztak. Fotó: Mucsi Pál

Ez volt az 5. húsvéti kavalkád programja a kovácsházaiknak. Kínáltak kézműves foglalkozásokat, arcfestést és népi játékokat. Mindegyiknek nagy sikere volt. A NA-KO-MA Banda és Mahovicsné Ladányi Anita vezetésével táncházzá vált a tér. Fergeteges húsvéti hangulatot varázsoltak közösen a szikrázó tavaszi napsütésben a Csoóri Sándor Alap támogatásával.

Őket követte a Python Magic Show: az egyórás műsorban lélegzetelállító bűvésztrükkök és idomított állatok bemutatóját csodálhatta meg a nagyérdemű – számoltak be közösségi oldalukon a szervezők. A program a gyerekek körében népszerű tojáskereséssel ért véget, ahol a legügyesebbek plusz ajándékban is részesülhettek.

távház, Mezőkovácsháza, tavasz
Táncházzal, népi játékokkal várták a családokat. Fotó: Facebook

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában