Kitüntetések

2024.03.16. 09:48

Helyi kiválóságokat ismertek el Mezőberényben

Mezőberényben több programmal is emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra, illetve emellett a hagyományoknak megfelelően helyi kitüntetéseket is átadtak. A rangos elismerést idén helyi kiválóságokat, öt kiemelkedő tevékenységet végző személyiség, illetve szervezet vehette át a képviselő-testület döntése értelmében, a beérkezett javaslatok alapján.

Papp Gábor

Az ágazati, szakmai elismerő címek alapításának a célja, hogy az önkormányzat méltó módon elismerje és kifejezze a város megbecsülését a jelen, az adott területen aktívan dolgozó kiválóságainak, akik az átlagosnál kimagaslóbb eredményességű tevékenységükkel a város gazdaságának, kultúrájának, oktatásának, sportéletének fejlődését, a lakosság életkörülményeinek javítását szolgálják – tájékoztatott Facebook-oldalán a mezőberényi önkormányzat. A helyi kiválóságokat március 15-én köszöntötték az Orlai házban.

kiválóságok, Mezőberény, kitüntetések, helyi, elismerések, március 15., ünnep
Helyi kiválóságokat ismertek el Mezőberényben. Fotó: Mezőberény város önkormányzata Fotó: Mertz Judit/Facebook/Mezőberény

Helyi kiválóságokat ismert el a testület

Tevékenységük elismeréseként, a német hagyományok ápolásáért, megőrzéséért végzett munkájukért Mezőberény Város Önkormányzata 2024-ben a Mezőberényi Német Hagyományápoló Egyesületnek „Mezőberény Kultúrájáért, Nemzetiségi Kultúrájáért” elismerést adományozta. A kitüntetést Frei Zita elnök vette át.

Az oktatás területén végzett kiemelkedő tevékenysége, példamutató emberi magatartása alapján Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete döntése értelmében Hidasi László pedagógus a „Mezőberény Neveléséért, Oktatásáért” elismerést vehette át.

A város sportéletében, a kosárlabda területén végzett magas színvonalú szakmai munkája, a fiatalok számára példaértékű pályafutása és közösségépítő tevékenysége érdemeként a képviselő-testület Iványi László részére a „Mezőberény Sportjáért” elismerést adományozta. 

A városban végzett példaértékű szociális tevékenysége érdemeként a Mécses Szolgáló Közössége Egyesület a „Mezőberény Egészségügyéért, szociális ellátásáért” elismerést érdemelte ki.

Az évek alatt elért eredmények, a munkahelyteremtés és a folyamatos fejlődés érdekében végzett magas színvonalú munkájukért, vállalkozásuk folyamatos fejlesztéséért Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete Maczkó István és Maczkó Istvánné részére a „Mezőberény Vállalkozója” elismerést adományozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában