Békés vármegye

2024.03.31. 20:26

Ezt néztétek, hallgattátok ezen a héten

A hét zárásaként mutatjuk a legnézettebb heti videóinkat, leghallgatottabb podcastjainkat.

Beol.hu

Kacsolódj ki, nézd vissza vagy hallgasd meg a hét legnézettebb cikkeit.

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Hétfőn tartották A bolondok grófja című vígjáték sajtónyilvános főpróbáját a Békéscsabai Jókai Színházban. Bár Jókai Mór műve eredetileg nem gyermekek számára íródott, jelentős átdolgozással, dramaturgiai munkával a fiatal korosztály számára is befogadhatóvá tették a humorral átszőtt történetet.

A tavalyi időponthoz képest csaknem egy hónappal korábban rendezték meg vasárnap Békéscsabán a 45. nemzetközi, nyílt, országos gyalogló bajnokságot és 30. Csaba Center futógálát. A megjósolt esőt megúszta a mezőny, a szél sem fújt annyira, és időnként a Nap is előbújt, egyszóval a gyaloglók és a futók számára is ideális időjárási körülmények között zajlott az esemény.

Birtokba vették, és a közeli, Derkovits sori KRESZ-parkban köröztek biciklikkel, rollerekkel a Penza lakótelepi óvoda középső és nagycsoportos gyermekei, azt követően, hogy Kónya Orsolya rendőr őrmester, a Békéscsabai Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója révén megismerkedtek a jelzőtáblák jelentéseivel, a főbb közlekedési szabályokkal.

A digitális kihívásokról és megoldásairól is tartottak előadásokat és bemutatókat Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. területén a napokban. A majd félszáz résztvevő közelről és működés közben is megnézhette a Mezőhegyes környéki földeken használt drónokat.

Stúdiónk vendége Gyuricza Ágnes békéscsabai zöldség- és gyümölcsértékesítő volt. Beszélgetésünk apropóját a húsvét előtt bevásárlási láz adta, de számos érdekességre is kitértünk a mikrozöldségektől a szenegáli görögdinnyéig, a dél-afrikai szőlőig.

Stúdiónk vendége Kádár Manni békéscsabai Magyar Kézműves Remek-díjas mézeskalács-készítő mester volt. Beszélgetésünk apropóját mi más is adhatta volna, ha nem a húsvét. Készültek és készülnek a szebbnél szebb és ízletesebb mézeskalácsok, mert a hímes tojással ellentétben ezeknek nagy előnyük, hogy megehetők és nagyon finomak. Ugyanakkor locsolkodáskor a fiúknak is átadhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában