Akció

2024.02.07. 13:28

Segítenek az állatvédők: ingyenes az ivartalanítás Orosházán

Ingyenes ivartalanítási akcióra hívta fel a cica- és kutyatartók figyelmét az Orosházi Állat- és Természetvédő Egyesület.

Csete Ilona

Forrás: shutterstock

Németországi partnerszervezetünk támogatásával egyesületünk idén ismét ingyenes ivartalanítási akcióval segíti Orosháza és a kistérség lakosságát kutyák, cicák tekintetében, de korlátozott (50 kutya, 50 macska) egyedszámban – fogalmaztak közösségi oldalukon.

Az ivartalanítási akcióban kutyák és macskák nemtől függetlenül egyaránt részt vehetnek. Az akció keretén belül elsősorban az orosházi kistérséget, azon belül pedig a lakosság azon részét célozzák meg, akik szeretnék kedvenceiket ivartalaníttatni, de azt anyagilag nem tudják fedezni.

Az ivartalanítást azon egyedeken, akik nem rendelkeznek chippel (természetesen kutyák esetében), csak úgy lehet elvégezni, ha azt a műtéttel egyidejűleg a gazda költségére pótolják a helyszínen, tehát az azonosító transzponder beültetésének az árát a gazdának kell fizetnie.

Részletekért érdemes felkeresni az szikházi állatmenhely hivatalos közösségi oldalát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában