Szarvas

2024.02.19. 13:40

Női önismereti programsorozat indult a pedagógiai karon

Baráth Nóra tanárnő és Jancsó Brigitta lelkészségi munkatárs várta az érdeklődőket egy meditatív önismereti agyagozásra a szarvasi pedagógiai karon.

Vásári Erzsébet

Fotó: GFE PK

Az Egyetemi Lelkészség női-önismereti programsorozatát Liszkai Tamás atya a Női alapszerepek a Teremtés könyvében című kiselőadásával nyitotta meg február elején. Előadásában párhuzamot vont az antik görög istennők által képviselt női ősképek (archetípusok) és az ószövetségi Teremtés könyvében szereplő bibliai női szereplői között.

A programsorozat keretében a napokban a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Karán, Szarvason Baráth Nóra tanár és Jancsó Brigitta lelkészségi munkatárs várta az érdeklődőket egy meditatív önismereti agyagozásra. Az asszociációs, ráhangoló gyakorlat után a résztvevők kipróbálhatták a szavak nélküli páros alkotást, részesei lehettek a formálódás izgalmas párbeszédének. Az agyaggal való fokozatos ismerkedés után elkészítették egyedi, önlenyomatos mécsestartóikat. A szabad és spontán agyagformázás eredményeként a gyermekét ölelő édesanya, egy virágkehely vagy Mária-képe itt-ott visszaköszönt az elkészült különleges alkotásokról.

A programsorozat folytatásaként február 20-án, kedden, 18 órától Tamás atya várja az érdeklődőket filmvetítéssel a főépület 2. számú tantermében. Választott film: Jezebel, az 1938-ban bemutatott fekete–fehér amerikai filmdráma. Majd február 27-én, kedden, 18 órától a témánkhoz kapcsolódó társasjáték esttel készül az Egyetemi Lelkészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában