Házasság hete

2024.02.16. 11:13

Megerősítették házassági esküjüket a mezőhegyesi párok

A házasság hete minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja ráirányítani a figyelmet. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik a keresztény egyházak és a civil szervezetek széles körű összefogásával. Mezőhegyesen a Város és Környezetvédő Egyesület az önkormányzattal közösen idén először csatlakozott.

Csete Ilona

A házasság hetén párokat köszöntöttek, meghitt, ünnepi pillanatokat teremtettek az ötletgazdák.

Fotó: Fotó: Facebook

Évfordulók napja Mezőhegyesen elnevezéssel szervezték meg a házasság hete országos programsorozat keretében s annak részeként azt az összejövetelt, ahol párok tettek fogadalmat.

Kerekes György, az egyesület elnöke és Pap István Tibor polgármester köszöntője után kilenc házaspár tett újabb ünnepi fogadalmat a város dísztermében, Mátó Szilvia anyakönyvvezető előtt. Ezzel a 10, 15, 20, 30, 31, 40, 45, 46 éves házassági esküjüket erősítették meg. A résztvevők emlékkönyvet írtak alá, emléklapot kaptak, valamint a hölgyeket virággal, az urakat egy üveg borral köszöntötték.

Az alkalomhoz illő, szép versek hangzottak el Fekete Dorina Róza, Kerekes Ildikó, Szügyi Gréta és Szügyi Nóra előadásában. Pezsgős koccintással, az ünnepi torta megszegésével és beszélgetéssel ért véget a program.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában