Battonya

2024.02.03. 11:01

Kocsmakvíz, amikor agytornával építed a közösséget

Valamilyen kép él mindenkiben él a kocsmák világáról. Battonyán éppen most rajzolják ezt át egy nagyszerű kezdeményezéssel, kvízvetélkedéssel.

Csete Ilona

Lesz folytatás, ígérik az ötletgazdák

Fotó: Fotó: Facebook

Kocsmakvíz - az angolszász területeken méltán népszerű Pubquiz műfaj magyarországi változata. A játék alapvetően egy kvízjáték, amit jellemzően bárokban, kávézókban, pubokban tartanak és 4-6 fős csapatok versenyeznek egymással ott.

A tavalyi sikeres első battonyai kezdeményezés hatására, a  résztvevők ,,nyomására,, idén 5 alkalmas kocsmakvíz bajnokságot hirdetett a helyi művelődési ház. A leggyorsabban jelentkező 9 csapat játszott együtt január 30-án a Korona Vendéglőben. Velük folytatják a játékot a bajnokság következő fordulóiban – számoltak be közösségi oldalukon az ötletgazdák.

A battonyai kvízesten minden hely megtelt
Forrás: Facebook

Változatos volt a csapatok összetétele, a környező településekről is érkeztek játékos kedvű társaságok (munkahelyi közösségek, barátok). Az 50 kérdésből álló próbatételben mindenki derekasan helytállt és igazán szoros lett a verseny. A győzelmet a Fantázia nevű csapat érdemelte ki.

– A játékos megmérettetés remek hangulatban telt, egy közösségi élményekben gazdag és izgalmas műveltségi vetélkedőt valósítottunk meg – olvastuk a beszámolójukban.

S íme a 2024. évi Kocsmakvíz Bajnokság - I. forduló eredménye: 1. Fantázia, 2. Magasfeszültségű Kultúrharcosok, 3. Hivatal, 4. BorOVIcska, 5. Nemakvíz, 6. AGRO-FERR’s, 7.  TudHAT, 8. Észbontók, 9. Félemelet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában