Orosháza

2024.02.02. 20:24

Benézhetsz a hétvégén, ha csillogó motorcsodákra vágysz!

Autó- és motortörténeti ritkaságok kincsestára a dörgicsei mellett dr. Kaáli Nagy Géza professzor orosházi autó- és motormúzeuma. Orosháza díszpolgára szenvedélyes gyűjtő, a látnivalók mellé személyes tárlatvezetésre is vállalkozik a kíváncsi érdeklődők legnagyobb örömére alkalmanként mindkét helyszínen. Orosházára, a kiállítótérbe újabb oldtimer járgányok érkeztek!

Csete Ilona

Az orosházi kiállítótérben mostantól ez a csodás, Nimbus 750 (1949, Dánia) motorkerékpár is látható

Forrás: Facebook

Gondoltad volna, hogy a Kaáli Autó-Motor Múzeum orosházi kiállításán öt darab, közel száz éves négyhengeres motorbicikli látható? Ez a világviszonylatban is ritkaságnak számító gyűjtemény januártól új reflektorfényben tündököl és a falakat a Dörgicsén kiállított ritka autócsodák színes képeivel dísztettük – számolt be a professzor a hivatalos közösségi felületeken, ráirányítva a figyelmet mindkét kiállítására.

A világhírű professzor 2015-ben megalapította a Kaáli Autó-Motor Múzeumot Dörgicsén, Orosházán pedig 2021 júniusában nyitotta meg kapuit a Kaáli Autó- és Motormúzeum.

Az orosházi Zilahi Zoltán gyűjtő és restaurátor elárulta, a még nem látott motorjai közül most közszemlére kerül az FN M50 (1925, Belgium), a Henderson de Luxe (1926, USA), a Cleveland Century (1928, USA) és a Zündapp K800 (1935, Németország). Egy szintén orosházi, oldtimer motorgyűjtő tulajdona a Nimbus 750 (1949, Dánia), amit megcsodálhatnak mostantól a látogatók.

Ha van kedved egy dörgicsei hangulatot idéző kiállítást Orosházán is élvezni, érdemes bejelentkezni egy  látványos tárlatvezetésre!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában