EPR

2024.01.14. 10:19

Szakértő adott útmutatást a kézműveseknek, kistermelőknek Orosházán

Az Orosháza és Térsége Gazdakör Kézműves Kistermelői Tagozat tagjai részt vettek egy EPR (Extended Producer Responsibility) konzultáción. Brlázs Róbert, a gazdakör elnöke elmondta, a hódmezővásárhelyi előadást Nagygyörgy Judit szakértő tartotta.

Csete Ilona

A kézműves és kistermelői tagozat tagjai egyénileg is konzultálhattak. Fotó: Facebook

Jelentősen átalakultak 2023. július 1-jétől a magyar hulladékgazdálkodási szabályok. Bevezették a gyártói felelősség rendszert (EPR). Ez is indokolta a konzultációt.

Az EPR rendszer bemutatása, a hozzá kapcsolódó jogszabályok és az intézményi/hatósági háttér bemutatása után felsorolták azokat a termékeket, amelyek érintettek s kötelező folyamatos nyilvántartást igényelnek – számoltak be a gazdakör közösségi oldalán. 

– Az első alkalmon 18, majd újabb 3 tagunk is személyes tájékoztatót kapott, így a törvényi előírásokat követve teljesíti bejelentési, nyilvántartási és EPR-díj fizetési kötelezettségét. A rövid bemutatót követően lehetőségük volt a kézműves és kistermelői tagozatunk tagjai részére, hogy átbeszéljék a szakértővel az egyéni eseteket, valamint tanácsokat és iránymutatást kaptak az EPR nyilvántartáshoz.

Az Orosháza és Térsége Gazdakör Kézműves – Kistermelői Tagozat tagjai fontosnak és elengedhetetlenek tartják a magas minőségű termékek előállítása és forgalmazása mellett, hogy minden előírásnak megfelelően, példaértékűen működjenek. Ezzel is jó példát mutatva. Az a cél, hogy a tagozat logójával ellátott termékeket a vásárlók a minőséggel, becsületességgel, példamutató jogkövető kistermelőséggel kössék össze – olvasható a bejegyzésükben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában