Nébih

2024.01.04. 06:30

Itt a feketelista azokról, akik tűzifával ügyeskednek Békésben

Rengetegen ügyeskednek tűzifával a Facebookon – hívta a fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján, ahol közzétették a feketelistás telefonszámokat. Több Békés vármegyei, köztük békéscsabai, gyulai és orosházi hirdető elérhetősége is szerepel.

Licska Balázs

Nem mindegy, honnan vásárolunk.

Forrás: shutterstock

A Nébih folyamatosan figyeli a Facebook Marketplace menüjében megjelenő tűzifahirdetéseket. Az ellenőrök a szúrópróbaszerűen végzett telefonos próbavásárlások során 70 hirdetésből 56 esetben, azaz a hirdetések 80 százalékában olyan súlyos jogsértéseket észleltek, amelyek alapján a telefonszámokat mondhatni feketelistára tették, ezt a listát pedig közzétették a jogszerűtlen hirdetések között.

A Marketplacen megjelenő tűzifahirdetések megbízhatatlanságát az is jelzi, hogy a hirdetők több mint fele meg sem adja a telefonszámát, kizárólag privát üzenetben lép kapcsolatba a vásárlókkal. Szintén árulkodó jel, hogy ha egy eladó nem adja meg a beazonosításához szükséges adatokat, mint például az EUTR technikai azonosító szám, név, telefonszám, telephelyi elérhetőség. Az ilyen hirdetők jellemzően igyekeznek elkerülni, hogy az esetleg elégedetlen vevők utolérjék őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában