Fogasra akasztják a meleget

2024.01.11. 12:37

Forró teát osztanak Kaszaperen a melegedő ponton

Le a kalappal azok előtt, akik meleg sapkákat, bélelt kabátokat, sálakat, kesztyűket, csizmákat helyeznek ki azokra a fogasokra, amiket a dél-békési településeken a szociális és a közművelődés területén dolgozó szakemberek helyeznek ki a leghidegebb napokban. Nagyon sok jó példát láttunk mostanában. Íme, hol, kik, miként segítenek a nagy hidegben.

Csete Ilona

Kaszaperen is elvihetnek meleg kabátot a fogasról, csütörtökön meleg teával is enyhítik a hidegérzetet a művelődési ház előtt

Forrás: Facebook

A Kunágotai Szocális Szolgáltató Központ és Konyha előtt is egy fogas hirdeti: Ha fázol, vigyél egyet, ha van felesleges, hozz egyet!

Intézményük előtt található az a bizonyos fogas, amiről elvehet bárki egy kabátot, ha szüksége van rá. Más, ha talál otthon olyan meleg holmit, amire már nincs szüksége, elhozhatja, felakaszthatja. Egy csepp melegséget ad így a rászoruló embertársainak e zord időben – fogalmaztak az intézmény hivatalos oldalán. 

Köszönjük, hogy önzetlen segítségeddel hozzájárulsz nélkülöző emberek megsegítéséhez! – áll a szolgáltató központ közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben.

Kaszaperen a művelődési ház ajtajában immáron 6. éve áll az a bizonyos fogas.

Ládáné Séley Anikó közművelődési szakember elárulta, minden télen kihelyezik. Az eltelt évek alatt körülbelül 250 kabát cseréld gazdát. Náluk is folyamatosan van utánpótlás. Megtudtuk, érkeznek jó minőségű béléses, meleg cipők, kesztyűk, sapkák, sálak is.

Anikó megmutatta, csütörtökön a kemény mínuszokra tekintettel melegedő pontot is kialakítottak. Ott forró tea várja termoszban azokat, akik a hidegben pár percre megállnak, hogy felmelegedhessenek.

A végegyházi művelődési ház előtt is vannak kabátok

A Végegyháza Könyvtár, Információs és Közösségi Színtér oldalán szintén ott a sok kabát fotója. Ők sem idén kezdték a rászorulókon való segítést. Azoknak a felajánlóknak köszönik a közreműködést, akik támogatják ezt a szuper ötletet.

Korábban arról is írtunk, milyen sikere van évek óta a battonyai fogas akciónak. Folyamatosan cserélődik a meleg ruhák kínálata a főtéri kis faházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában