Nyolc intézmény

2024.01.14. 15:54

Ezerötszáz gyermek jár a csabai óvodákba

Önkormányzati fenntartásban nyolc óvoda működik 18 telephelyen Békéscsabán – ismertette nemrég sajtótájékoztatón Szarvas Péter polgármester annak kapcsán, hogy a városi közgyűlés közelmúltban tartott ülésén szóba került az óvodai ágazat helyzete.

Licska Balázs

Kiválóra értékelték a szakmai munkát.

Forrás: shutterstock

A városi óvodákba nagyjából 1500 gyermek jár, évente mintegy 400-450-en iratkoznak be az önkormányzati intézményekbe. Úgy véli, kiváló szakmai munka folyik az óvodákban, és hozzátette, hogy az ülésen is mindenki elismerően nyilatkozott. Egyedi programok ugyancsak mennek az intézményekben, mint a néptánc és a népzene, de van vízhez szoktatás és labdajáték is a kicsiknek.

A városi közgyűlés elé került anyagban jelezték, hogy az elmúlt években szinte mindegyik óvodát érintette fejlesztés: zajlottak energetikai beruházások, de létesítettek ovisportpályákat és óvodai műfüves pályákat is több intézményben. Több óvoda büszkélkedhet valamilyen elismeréssel, több kiérdemelte például a Madárbarát, az Állatbarát, a Zöld vagy éppen a Biztonságos címet.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában