Gyász

2024.01.14. 06:23

Elhunyt Kepenyes György

Mély fájdalommal hallottuk a hírt, hogy 82 éves korában elhunyt lapunk sporttudósítója, Kepenyes György (1941-2024), a szarvasi labdarúgás legnagyobb ismerője.

Annó Csabai Páltól vette át a stafétabotot és küldte tudósításait évtizedeken át a helyi, megyei, országos sportsajtónak. Jegyzetfüzettel, tollal, ceruzával, radírral felszerelkezve a mérkőzések előtt több mint egy órával már az Erzsébet-ligeti pályán volt, sokszor a családi ebédek rovására is. Lehetett tűző nap, hideg tél, eső vagy hó, Gyuri bácsi nem hiányozhatott. Ismerte a miliőt, a benne szereplőket, az öltözők hangulatát, örömét, bánatát. Évtizedek alatt sok jegyzetfüzet telt be eredményekkel, játékosok nevével. 

Színes egyéniségére jellemző a sokoldalúsága. Évtizedek óta megbecsült tagja volt a Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközségnek, egyben gondnoka az Egyháznak és a helyi Ótemetőnek. Olykor elvonult pihenni a méheihez, azok zsongása mindig megnyugtatta, feltöltötte. A rajta elhatalmasodó kórral azonban nem boldogult a szervezete, rövid lefolyású, súlyos betegség után eltávozott közülünk, és a jövőben a mennyből követi kedvenc csapata szereplését. 

Halálával egy nagyszerű egyéniség, barát, sportember távozott közülünk. A szarvasi és a vármegyei sporttársadalom osztozik a család fájdalmában. 

Gyuri Bácsi nyugodj békében, emléked megőrizzük! 

Kepenyes György végső búcsúztatója 2024. január 16-án, kedden 12.30 órakor lesz, a Szarvasi Ótemető új ravatalozójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában