Sikeres akció

2023.12.14. 17:48

Több mint hatezer mikuláscsomagot hagytak el idén

Országosan is népszerű, sőt, nemzetközivé kiszélesedett akcióvá vált a Hagyj el egy mikuláscsomagot! civil akció. Egy battonyai fiatalember indította útjára 6 éve. Azt volt a szándéka, hogy örömöt csaljon minden elhagyott és valaki által megtalált kis piros csomaggal. A mesterterv bevált. Az idei mikulásnapi eredményeiről számolt be Ancsin Alex.

Csete Ilona

A nemzetközivé vált akció ötletgazdája Ancsin Alex. Fotó: Für Henrik

A Hagyj el egy mikuláscsomagot! akciót szájról szájra adták az emberek, még többen a világhálón osztották meg a kezdeményezés hírét. Lett is eredménye. Idén is majd 400 településéről csatlakoztak és nagyon sokan szántak időt a csomagok elkészítésére.
– Több mint 6200 elhagyott csomagról tudok, amelyek közül többet – a feltöltött képek alapján – nyomon tudtam követni az elhelyezéstől egészen a megtalálásig. Az elhagyott csomagok száma  a valóságban még ennél is több, hiszen nem minden elhagyott kis piros pakkról érkezett hozzám információ – tette közzé a 2023-as akció eredményét Alex, aki hozzáfűzte, a közreműködőkkel talán sikerült visszacsempészni az életünkbe a meglepetéseket, az adni jó életérzést, az örömszerzést mások számára.

– December 6-án nem csak ajándékoztunk, hanem varázsoltunk is. Ünnepi hangulatot, örömöt, mosolyt. A legszebb ajándékot mégis azok az önkéntes Mikulások kapták, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez, hiszen azt a jóleső érzést, hogy boldoggá tettek valakit/valakiket semmi nem múlja felül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában