Ünnepi közlekedés

2023.12.22. 10:18

Több kocsival jár a Békés Intercity: így változik a menetrend a következő napokban

Karácsonykor, majd szilveszterkor és újévkor az átlagos hétvéginél jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat. A közlekedési társaságok járatai karácsonykor és újévkor megváltozott rend szerint járnak – írták a MÁV-Volán-csoport közleményében.

Licska Balázs

Érdemes figyelni, hogy az adott napon milyen menetrend van érvényben.

Fotó: Illusztráció: MW-archív

Ha vonattal utazna

Mint írták, a december 22-től január 2-ig terjedő ünnepi időszakban az utasforgalom tekintetében frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a más hétvégéken megszokottnál több kocsival közlekednek. Így a Budapest-Békéscsaba viszonylatú Békés InterCity vonat is több kocsival megy. Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom megköveteli.

Fontos, hogy december 24-én és 25-én az ünnepnapi, december 26-án a vasárnapi, december 31-én az ünnepnapi, január 1-jén a vasárnapi, január 2-ától pedig a megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Amennyiben a busz mellett dönt

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik. A hét utolsó tanítási napján, 22-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapján, 23-án szabadnapon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. December 24-én, szenteste és december 25-én, karácsony első napján munkaszüneti napi menetrendnek megfelelően közlekednek az autóbuszok. December 26-án a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes.

December 27. és 29. között a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járatai, ezen belül szerdán a hét első, pénteken a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára meghirdetett menetrend lesz érvényben. December 30-án szabadnapi, december 31-én, szilveszterkor munkaszüneti napi, január 1-jén, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak a járatok.

Január 2. és 5. között szintén a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok. Január 6-án szabadnap, 7-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Január 8-én, hétfőn a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában