Természetjárás

2023.12.26. 19:15

Szilveszteri túra a csabai körgáton

A Túrázz Velem Turista Egyesület szervezésében a 2023-as évet egy kellemes gyalogtúrával zárják a természetjárók Békéscsabán a körgáton gyalogolva. A résztvevők a védművön, illetve közvetlen mellette haladva ismerhetik meg a vármegyeszékhely kevésbé ismert részeit.

Bakulya Mihály

Egy kellemes gyalogtúrára várják a természetbarátokat.

Fotó: Illusztráció: MW-archív

A túra a Körösök Völgye Látogatóközpont bejárata melletti pihenőtől fog indulni reggel 8 órakor és az alábbi útvonalon halad: Ligeti Károly sor, Körgát, Tünde utca, Gyulai út, Cserkész tér, Degré utca, CsabaPark, Erdélyi sor, Ilosvai utca, a nagy csabai árvíz emlékoszlopa, Csányi utca, Felső-Körös sor, Árpád sor, Széchenyi-liget.
– Túránk során nem sietünk, sokat beszélgetünk és jókedvűen túrázunk az év utolsó napján. A CsabaPark pihenőjénél szabadtéri padok és asztalok vannak, itt fogjuk elfogyasztani hozott frissítőinket, koccinthatunk. Hozzávetőlegesen fél óra pihenő után tovább haladunk a körgáton az Erdélyi sor irányában. A Csányi utcán fogunk lejönni a védműről, és a városon keresztül sétálva kora délután érkezünk vissza a Széchenyi-ligetbe – írja az egyesület honlapján Komlósi Zoltán elnök, túravezető.
A résztvevők az indulás előtt 15 perccel találkoznak a ligetben, a várható visszaérkezés 13 óra körül lesz, a túratáv hozzávetőlegesen 10 km. Az útvonal részben többnyire burkolatlan úton, a körgát koronáján, részben burkolt az utcákon halad.

 

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában