Rászoruló családoknak segítenek

2023.12.01. 13:44

Tartós élelmiszerekre, higiénia és tisztítószerekre, de játékokra is számítanak Békéscsabán

A mostani advent idején is adománygyűjtő akciót indított a Körösvidék Alapítvány és a Békéscsabai Turisztikai Egyesület, amelyhez ezúttal is csatlakozott a Csabagyöngye Kulturális Központ, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. és a Békéscsabai Médiacentrum Kft. – ismertette Opauszki Zoltán, az alapítvány és az egyesület elnöke a pénteken a Csabagyöngye Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatón.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán és Vass Csaba elmondták: december 15-ig tart a több civil szervezet, intézmény és városi cég által indított akció. Fotó: Bencsik Ádám

Elmondta, hogy tavaly cipősdobozokban vártak adományokat, amelyeket rászoruló békéscsabai családokhoz juttattak el. Most viszont inkább tartós élelmiszereket – benne konzerveket, kekszeket –, higiéniai és tisztítószereket – intim betétektől tusfürdőn át mosó- és mosogatószerig – várnak, de kisebb játékokra ugyancsak számítanak.

Vass Csaba, a városfejlesztési cég ügyvezető-helyettese hozzátette, hogy három helyszínen lehet leadni az adományokat. Egyrészt a Csabagyöngye Kulturális Központ földszinti részén, másrészt a a városi médiacég Szabadság téri szerkesztőségében, harmadrészt pedig a városfejlesztési cég Szent István téri irodáinak előterében, egészen december 15-ig.

Elmondták, hogy a felajánlások a családsegítő és gyermekjóléti központ munkatársainak közreműködésével, összeállított csomagként jutnak el a rászoruló családokhoz, hiszen a szakemberek naprakész információkkal rendelkeznek arról, hogy mely békéscsabai családoknak milyen szükségleteik vannak. Így biztosított az, hogy az adományok jó, megfelelő helyre, azaz célba érnek.

Opauszki Zoltán és Vass Csaba az első felajánlásokat el is helyezték a Csabagyöngye Kulturális Központban kihelyezett dobozokban, amelyekbe így többek között keksz, szaloncukor, tea, konzervek sokasága, tusfürdő, fogkefe és fogkrém, valamint megannyi kisautó került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában